Одна з найвідоміших аферисток-чиновниць з Каховки перейшла на бік ворога і радіє проведенню “виборів”.

“Наконец наступил тот момент, когда мы “входим” в Россию, уже “вошли”. Что нам доверили построение своей страны с нуля. Тридцать лет ждали, дождались. У людей чувствуется праздник на душе”, – так днями заявила мешканка Каховки Наталія Щербак в інтерв’ю окупаційним телеграм-каналам.

Щербак Наталія Вікторівна дуже відома аферистка, чиновниця з Каховки.

Свого часу її за особистою ініціативою колишнього міського голови Каховки Андрія Дяченка зробили відповідальною за проведення закупівель управління освіти Каховської міської ради. Після цього одразу почались масові порушення тендерних закупівель продуктів. Незаконні дії чиновників тоді підтвердили в Антимонопольному комітеті України та Держаудитслужбі. Бо частину продуктів посадовці вирішили закуповувати у своїх друзів, в обхід «Прозорро». Також вони безпідставно визнавали переможцями торгів підприємців з числа «ручних» депутатів міськради і родичів підлеглих самого Андрія Дяченка.

Загалом тодішні чиновники Каховки намагалися “нахімічити” з 14 мільйонами гривень коштів платників податків. Такі махінації призвели до серйозних перебоїв у постачанні продуктів. А в Каховському ясла-садку №4 «Горобинка» навіть годували дітей молоком з вичерпаним терміном придатності.

Наталія Щербак до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Фото з архіву Європростір

Згодом Наталії Щербак “вліпили” догану за порушення посадових обов’язків в частині дотримання норм етики поведінки посадових осіб органів місцевого самоврядування, яку Херсонський окружний адміністративний суд визнав протиправною.

Далі наша “героїня” влаштувалася начальницею фінансового відділу Бериславської районної державної адміністрації, де її й зустріло повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Наталія Щербак вкрала у цьому відділі частину обладнання, заблокувала проведення бюджетних платежів і виплату заробітної плати бюджетникам Бериславського району. І після цього побігла прислужувати загарбникам. Відомо, що влітку 2022 року вона була помічницею начальника окупаційного департаменту освіти і науки Херсонщини, і працювала там під керівництвом знаної колаборантки Тетяни Кузьміч.

Джерело: список працівників незаконно створених окупаційних органів влади на Херсонщині
Наталія Щербак на “виборах”. Джерело: окупаційні телеграм-канали, скріншот відео

Першим обов’язком колаборантки Наталії Щербак було розвезення російських грошей готівкою по районах області і видачі її місцевим гауляйтерам. Мешканці Каховки стверджують, що в той час вона навіть примудрилася розсваритися зі своїм давнім другом Павлом Філіпчуком, гауляйтером Каховки. Що й не дивно, враховуючи скандальність і Щербак, і “дорогого Павла Ігорєвіча“.

Наталію Щербак (друга ліворуч) часто можна було побачити в компанії з Павлом Філіпчуком. Фото з архіву Європростір

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я