32-річний Любомир Волков, колишній український військовослужбовець, уродженець і мешканець м. Коломия Івано-Франківської області отримав підозру в державній зраді.

Слідчі встановили, що Волкова Любомира Ігоровича 13 квітня 2011 року призвав Коломийський ОМВК для проходження строкової військової служби. Згодом його у складі команди 43/7841 направили до військової частини 3009 Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України в м. Сімферополь АР Крим. Там Волков прийняв військову присягу і приступив до несення служби.

Любомир Волков. Фото з соцмереж

Під час вторгнення РФ в Україну, в лютому-березні 2014 року Любомир Волков добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив на військову службу до незаконного збройного формування – військової частини №6917 внутрішніх військ МВС РФ, де отримав посаду кінолога.

Любомир Волков сприяв проведенню РФ та її представниками підривної діяльності проти України, спрямованої на заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, державній, економічній та інформаційній безпеці України“, – йдеться в тексті підозри.

Любомир Волков підозрюється в державній зраді за ч. 1 ст 111 КК України. Йому світить від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Любомир Волков (ліворуч). Фото з соцмереж

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я