Ви тут: ДОНБАС Олександр Іванов з Макіївки проведе за ґратами 15 років за участь у ...

Олександр Іванов з Макіївки проведе за ґратами 15 років за участь у  війні на боці окупантів

125

Олександр Іванов, мешканець Макіївки Донецької області, слюсар шахти імені академіка Скочинського, добровільно і умисно перейшов на бік ворога і воював проти українців на Херсонщині і Донеччині. За скоєний злочин Солом’янський районний суд м. Києва 11 січня виніс йому вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що Іванов Олександр Олександрович з Макіївки у період з 25 лютого 2022 року по 28 серпня 2023 року вчинив державну зраду. Отримавши повістку від незаконних органів влади у Донецькій області він явився до так званого «военного комиссариата ДНР» у Макіївці, де його призначили на посаду стрільця-телефоніста 1 батальйону, 3-го взводу, 2 роти, 127 полку, 1 армійського корпусу «донецької народної республіки», створеної, підпорядкованої, керованої та фінансованої РФ.

Після 25 лютого 2022 року Олександр Іванов у складі свого батальйону опинився на околиці села Придніпровське Херсонської міської громади на Херсонщині. Там він охороняв захоплені росіянами об’єкти, чергував на блокпості і перевіряв машини.

«Іванов виконував вказівки і накази командирів з числа військовослужбовців Збройних сил РФ, окуповував та охороняв захоплені території України, ходив у військовій половій камуфльованій формі зразка ЗС РФ і відкрито носив при собі вогнепальну зброю“, – йдеться у вироку суду.

З грудня 2022 року 127 полк, 1 армійського корпусу «донецької народної республіки» окупанти розформували, Тож Іванов продовжив нести службу на посаді кулеметника-навідника 7 стрілецької роти 3 мотострілецького батальйону «ДНР» на території Донеччини.

28 серпня 2023 року Олександр Іванов потрапив у засідку ЗСУ і опинився у полоні. Під час суду він повністю визнав свою вину.

Суд визнав Олександра Іванова винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України – державна зрада і створення і участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань. Покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту затримання Іванова, тобто, з 28 серпня 2023 року. Вирок суду ще не набрав законної сили.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я