48-річний військовополонений Ілмдар Кодіров, зрадник з Криму, який воював на боці окупантів проти України в Херсонській і Запорізькій областях, отримав реальний вирок за державну зраду.

Як йдеться у вироку колегії суддів Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 21 лютого, Кодіров Ілмдар Аджимамбєтович, уродженець Джиззацької області Республіки Узбекистан, громадянин України, мешканець АР Крим, 11 листопада 2022 року добровільно перейшов на бік ворога і підписав контракт з “810-й отдельной гвардейской орденов Жукова и Ушакова бригадой морской пехоты имени 60-летия образования СССР” ВМФ РФ для участі у бойових діях проти України.

Стрілець Ілмдар Кодіров воював у Херсоні, Херсонській області, а потім його передислокували до Запорізької області. Під Роботиним він обстрілював позиції українських військ з кулемета та ручного протитанкового гранатомета.

Ілмдар Кодіров. Фото з соцмереж

В суді Ілмдар Кодіров розповів, що під час бою отримав контузію, вночі вийшов з позиції і 6 серпня 2023 року вдень здався Збройним силам України.

Суд визнав Кодірова винним у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України. Вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Строк відбування покарання рахуватиметься з 6 серпня 2023 року – датою здачі в полон.

Пом’якшувальних покарання обставин суд не виявив і назвав здачу обвинуваченого в полон вимушеною, під тиском відповідних дій ЗСУ і задля врятування свого життя.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я