27-річний Артур Борщ з села Кукушкіне (Караба-Кьокюш) Перекопського району АР Крим з 2019 року служить у берегових військах Чорноморського флоту РФ, а з 24 лютого 2022 року воює з українцями на боці окупантів на території Херсонської і Харківської областей.

Про це йдеться в заочній підозрі Артура Борща в колабораційній діяльності, повідомленій йому управлінням СБУ в Харківській області.

Слідчі встановили, що Борщ Артур Альбертович, 8 червня 1996 року народження, уродженець і мешканець кримськотатарського села Кукушкіне (Караба-Кьокуш) Перекопського району АР Крим з 2008 по 2013 роки навчався в Малоданилівському ліцеї Харківської області, по завершенні якого в 2013 році поступив до Одеської юридичної академії. У Харківській області в 2013 році він встав на військовий облік зі званням “солдат запасу”.

Після окупації і незаконної анексії Криму Росією Артур Борщ добровільно відрахувався з Одеської юридичної академії і повернувся до Криму. У 2019 році він підписав контракт на проходження військової служби у берегових військах Чорноморського флоту РФ – військовій частині № 13140 під назвою “810-я отдельная гвардейская орденов Жукова и Ушакова бригада морской пехоты имени 60-летия образования СССР”.

На своїй сторінці у соцмережі з ніком “Сладкий Борщик” Артур Борщ публікував свої світлини у військовій формі збройних сил РФ і проросійські повідомлення.

З 24 лютого 2022 року Артур Борщ воює проти українців на боці росіян у Херсонській і Харківській областях.

За скоєний ним злочин йому заочно повідомлено підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Йому світить від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На всіх фото – Артур Борщ. Фото з соцмережі

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я