До 15 років ув’язнення засуджено ще 10 зрадників, які вступили до окупаційних угруповань рф та воювали проти України. Серед них снайпери та кулеметники, що обстрілювали позиції ЗСУ на східному фронті.

Зловмисники потрапили у полон українських захисників під час жорстоких боєзіткнень у районах Бахмута, Марʼїнки, Красногорівки та селища Нескучне на Донеччині.

За даними слідства, засудженими є мешканці зі сходу України, які на початку повномасштабного вторгнення росії добровільно приєднались до підрозділів Південного військового округу зс країни-агресора.

Перебуваючи у рядах загарбників, вони брали безпосередню участь у захопленні Маріуполя та Волновахи.

Також зрадники спільно з найманцями з приватної військової компанії «Вагнер» штурмували Бахмут, Кліщіївку та Новомайорськ у Донецькій області.

Крім того, російські окупанти залучали своїх поплічників до риття окопів, встановлення мінних загороджень та облаштування блокпостів на тимчасово захоплених ділянках українських доріг.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1 та 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Розслідування проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській, Львівській областях за процесуального керівництва обласної прокуратури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я