Дар’я Волощук, мешканка тимчасово окупованої Нової Каховки, що на Херсонщині, створила петицію до президента України Володимира Зеленського про присвоєння звання Героя України посмертно своєму чоловіку Ігорю Мозговому, молодшому сержанту 78 десантно-штурмового полку “Герць”.

Ігор Мозговий загинув 11 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

“Він не боявся повернутися на щиті, він боявся зробити недостатньо для Перемоги”, – написала Дар’я Волощук.

За її словами, Ігор став до лав ЗСУ у 2013 році у складі Гірсько-піхотного батальйону морської піхоти (село Перевальне, АР Крим). Після незаконної анексії півострова залишився вірним присязі та продовжив службу на підконтрольній Україні території. З 2014 по 2018 роки був учасником АТО та ООС на території Донецької і Луганської областей у складі 36 бригади морської піхоти (м. Маріуполь).

З 2019 року проходив службу у зенітно-ракетних військах у місті Нова Каховка Херсонської області, в складі яких після повномасштабного вторгнення виконував завдання протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ в різних точках України.

“Незважаючи на користь, яку він приносив, перебуваючи у військах ППО Ігор вважав, що може зробити більше для країни, для того, щоб наблизити її перемогу та повернутися із сім’єю додому – до нині окупованої Херсонщини. Саме тому виявив бажання стати до лав десантно-штурмового полку”, – написала Дар’я Волощук.

Вона звернулась до всіх небайдужих українців і земляків підтримати її петицію. Підписати її можна за цим посиланням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я