53-річний Олександр Надєл з Херсона пішов служити окупантам поліцаєм, а згодом підписав контракт з ворожою російською армією і став сапером у загоні імені Маргелова. Про це йдеться в оголошеній йому управлінням СБУ в Сумській області підозрі в колабораційній діяльності, повідомляє Європростір.

Слідчі встановили, що Олександр Надєл, уродженець м. Долинськ Сахалінської області РФ, громадянин України з 1993 року, мешканець Херсона з 2017 року, в серпні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога.

Спочатку Олександр Надєл працював “дежурным офицером” в окупаційному МВС Херсонщини.

Про свої проросійські погляди він повідомляв своїх рідних з підконтрольної української території, які не підтримують збройну агресію РФ проти України і не поділяють поглядів Олександра Надєла.

Олександр Надєл. Фото з соцмереж

Не пізніше червня 2023 року Надєл підписав контракт про проходження військової служби в армії загарбників, його призначили сапером 3 групи, бойової, «добровольчого батальйону – «Загін номер 33 міністерства оборони РФ ім. В.Ф. Маргелова», який сформований на території окупованої частини Херсонської області. Надєл мав фактичне військове звання – старший лейтенант, за штатом – рядовий, особистий номер військовослужбовця «У-865471». Тим самим він добровільно брав участь у збройному формуванні держави-агресора.

Олександр Надєл має військову освіту: з 1990 по 1994 роки він навчався на факультеті протичовнового та трального озброєння Вищого військово-морського училища ім. Фрунзе ВМС СССР у Лєнінграді. Також він служив на офіцерській посаді у в/ч 26977 МО РФ – 68-ій бригаді кораблів охорони водного району із дислокацією в українському Севастополі, бухті Південній.

За скоєний злочин Надєлу повідомлено підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Він може сісти за ґрати на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв Європростір, 43-річний Юхненко Юрій Григорович з Херсона добровільно перейшов на бік ворога і працює начальником “управления по социальным вопросам” окупаційної адміністрації Каховки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я