47-річні Наталія Папакіна і Олександр Грубник з Херсона заочно отримали від Національної поліції України підозри в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє ЄВРОПРОСТІР з посиланням на підозри Папакіній і Грубнику.

Слідчі встановили, що обидва колаборанти почали добровільно працювати на окупантів влітку 2022 року. На цей момент Наталія Папакіна була доценткою катедри Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Наталія Папакіна. Фото ХДАЕУ

Жінка працювала помічницею декана з наукової роботи і міжнародної діяльності, є кандидаткою сільськогосподарських наук. Однак цього їй виявилось замало і вона погодилась працювати в. о. “першого проректора” захопленого окупантами ХДАЕУ.

Наталія Папакіна запроваджувала російську мову викладання у фейковому окупаційному університеті і викладала на зоотехнологічному так званому факультеті.

Після того як захоплений “університет” продовжив свою роботу в тимчасово окупованому Скадовську, Папакіна брала участь у святкуванні Дня Росії 12 червня 2023 року, а 8 листопада 2023 року приймала обладнання для так званих учбових лабораторій від одного з російських міністерств.

Олександр Грубник ліворуч. Фото ХНТУ

Колаборант Олександр Грубник працював старшим викладачем кафедри автоматизації, роботехніки і мехатроніки Херсонського національного технічного університету (ХНТУ). Перейшовши на бік ворога він став “деканом” фейкового факультету інженерії і транспорту захопленого окупантами ХНТУ.

Грубник теж запроваджував російську мову викладання, виготовляв печатки і штамп для “деканату” факультету, викладав на ньому і залучав студентів до отримання “освіти” за так званими стандартами РФ.

Зараз Олександр Грубник працює заступником “декана” з навчальної частини.

За скоєні злочини обом колаборантам повідомили підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України. Їм світить до 3 років тюрми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я