Національна поліція України 16 березня заочно повідомила підозру в колабораційній діяльності 61-річній Вербицькій Алісі Анатоліївні.

За версією слідства, Аліса Вербицька добровільно перейшла на бік ворога не пізніше червня 2022 року. На той момент вона очолювала департамент розвитку об’єктів комунальної власності Херсонської міської ради.

Аліса Вербицька. Фото: KhersonDaily

Аліса Вербицька стала працювати на ворога начальницею відділу розвитку об’єктів права комунальної власності окупаційної адміністрації Херсона. За скоєний злочин їй заочно повідомлено підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У вересні 2023 року Аліса Вербицька разом із іншою ексчиновницею з Херсона Світланою Мєдвєдковою отримала підозру від ДБР за розтрату бюджетних коштів.

Аліса Вербицька займалась привласненням незаконних премій, які виписувались їй та її підлеглим. У квітні-серпні 2022 року вона разом із Мєдвєдковою незаконно отримали понад 1 мільйон гривень. На той момент Аліса Вербицька вже працювала на ворога.

Світлана Мєдвєдкова теж працює на ворога, ще в 2022 році її призначили директоркою окупаційної служби зайнятості Херсонської області. А Аліса Вербицька, за інформацією Район. Скадовськ, зараз переховується від слідства в тимчасово окупованому Скадовську на лівобережній Херсонщині.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я