63-річна Феодосієва Олена Іванівна, уродженка села Шевченко Миколаївської області, мешканка селища Антонівка Херсонської громади, під час окупації Херсона добровільно пішла служити ворогу і стала заступницею голови окупаційної адміністрації міста з економіки і фінансів. За цей злочин 7 березня вона отримала заочну підозру СБУ в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Олена Феодосієва мала досвід роботи в сфері бюджету та фінансів і на початок великої війни була керівницею Центру економіко-правових досліджень та консультацій Херсонської торгово-промислової палати.

Для конспірації Феодосієва використовувала псевдонім “Ушакова Анна Ивановна”.

Вона разом із тодішньою заступницею директора департаменту бюджету і фінансів Херсонської міськради у приміщенні підприємства “Алматея” схиляла його працівників до співпраці з ворогом.

Олена Феодосієва організувала набір працівників до двох департаментів окупаційної адміністрації Херсона – економіки і бюджету та фінансів. Після звільнення Херсона від російських загарбників Феодосієва втекла до Генічеська, де продовжує працювати на окупантів.

За скоєні нею злочини Феодосієвій світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв МОСТ, Олена Феодосієва – дружина відомого в Херсоні підприємця Сергія Рибачка. Відомо, що вона раніше працювала помічницею голови Херсонської ОДА у патронатній службі.

Джерело фото: МОСТ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я