Три роки позбавлення волі з іспитовим строком в один рік – такий вирок виніс Сергію Панову з Берислава Нововоронцовський районний суд Херсонської області 27 лютого. Чоловіка визнано винним у незаконному володінні автомату Калашнікова.

У вироку суду вказано, що обвинувачений Сергій Панов в червні 2022 року під час тимчасової окупації Берислава знайшов і привласнив автомат Калашникова калібром 5,45-мм 1985 року виготовлення, споряджений 30 набоями – боєприпасами.

Сам Панов свою вину в суді визнав повністю. Він пояснив, що про зберігання у нього зброї знав тільки він сам. 19 березня 2023 року, коли він випивав вдома зі своїм знайомим, між ними виникла сварка. Дружина Сергія Панова викликала поліцію, які й вилучили зброю.

“У вчиненому Панов щиро розкаявся, просив врахувати, що він постійно співпрацює з військовослужбовцями ЗСУ”, – йдеться у вироку суду.

Як відомо, 19 березня 2023 року в Бериславі стався конфлікт між Сергієм Пановим і Олександром Починком, депутатом Бериславської міської ради від ОПЗЖ. За версією слідства, Починок вистрілив з автомата у господаря, а куля влучила у вікно, зачепивши тім’яну область голови потерпілого та завдавши йому тілесних ушкоджень. Цей автомат Сергій Панов незаконно тримав у себе під диваном.

На думку мешканця Берислава, підприємця Дмитра Сидоренка, який у 2022 році вісім днів перебував у полоні росіян, Сергій Панов навмисно спровокував конфлікт з Олександром Починком.

Справа по обвинуваченню Олександра Починка ще розглядається в суді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я