37-річний Михайло Шпір, відомий проросійський пропагандист, який народився і виріс у селі Крихівці Івано-Франківської області, отримав нову підозру в колабораційній діяльності і роботу на ворога. Зараз він працює «заступником міністра цифрового розвитку та масових комунікацій» на окупованій Херсонщині.

Про це йдеться в оприлюдненій підозрі відділу поліції №1 Херсонського районного управління поліції, повідомляє ЄВРОПРОСТІР.

Слідчі встановили, що Шпір Михайло Федорович добровільно перейшов на бік ворога і нині працює «заступником міністра цифрового розвитку та масових комунікацій» на тимчасово окупованій Херсонщині.

Михайло Шпір розповсюджує російську пропаганду. 7 вересня 2023 року він розмістив у своєму Telegram-каналі допис, де назвав окуповані території “історичними землями” Росії. Також він виправдовує напад Росії нібито “відновленням історичної справедливості” і бреше, що нібито ЗСУ знищують лікарні на окупованих територіях.

4 грудня 2023 року Михайло Шпір поширив допис, де назвав розв’язану Росією війну проти України “прекрасною, справедливою, законною та гуманною”.

За скоєний злочин Михайлу Шпіру заочно повідомлено про підозру за ч. 5 і ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України. Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Михайло Шпір – відомий проросійський пропагандист і політтехнолог. 7 червня 2023 року Івано-Франківський міський суд визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями ч. 1 ст. 161, ч. 1 і ч. 2 ст. 436-1, ч. 1 і ч. 2 ст. 110 КК України.

Ще в 2021 році СБУ оголосила підозру Шпіру в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Він публічно ставив під сумнів суб’єктність України та закликав до офіційного припинення її існування. Михайло Шпір перебував у розшуку. За даними СБУ Шпір публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та АТО. Глузував над загибеллю активістки Катерини Гандзюк, висловлював симпатії до німецьких нацистів, Адольфа Гітлера, совєтської НКВД та політики Путіна. 

У серпні 2020 року на Шпіра напали та побили у Львові за образу військових АТО. Після цього він виїхав до Москви.

У 2019 році на парламентських виборах Шпір був уповноваженою особою від партії ОПЗЖ у 52-му окрузі на Донеччині.

У 2010 році заснував дизайнерську та рекламну компанію “Керуюча компанія “Системи”.

У 2009 році був редактором журналів “Сноб” та “Золота каста”. 

Народився 16 серпня 1986 року в селі Крихівці Івано-Франківської області. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я