56-річна Світлана Ястремська з Херсона добровільно перейшла на бік окупантів і очолила так зване “управление труда и социальной политики Херсонского городского округа”.

За цей злочин Головне управління Національної поліції в Херсонській області заочно повідомило їй про підозру в колабораційній діяльності.

Слідчі встановили, що Ястремська Світлана Миколаївна влітку 2022 року добровільно погодилася очолити окупаційне “управление труда и социальной политики” у Херсоні.

Вона відповідала за виплату грошей від загарбників: по 10 тисяч рублів інвалідам, вагітним жінкам і одноразової “допомоги” на поховання, по 5 тисяч рублів ветеранам так званої “вєлікой отєчєствєнной войни”, а також інших видів подачок від ворога.

Світлана Ястремська незаконно розпоряджалася майном Херсонської територіальної громади, зокрема, одного з районних управлінь соціального захисту в Херсоні.

Світлана Ястремська. Фото з соціальних мереж

За скоєний злочин Світлані Ястремській повідомлено підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. В разі доведення її вини в суді зрадниця може сісти за ґрати на 10 років з конфіскацією майна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я