Служба безпеки України повідомила про підозру члену незаконної дільничної виборчої комісії у Херсоні, 31-річному Власу Чепигіну, мешканцю Антонівки Херсонської громади.

Про це свідчить відповідний документ з сайту Офісу Генерального прокурора, повідомляє МОСТ.

Чепигіну інкримінували колабораціонізм. Він входив до складу так званої ДВК, яка діяла у Центральному районі Херсона.

Влас Чепигін проводив російський референдум на ринку “Таврійський”. Він верифіковував людей за списками та видавав їм бюлетені.

Діяльність Чепигіна призвела до проголошення Росією спроби анексії Херсонщини. За це йому заочно загрожує кримінальна відповідальність.

Триває досудове розслідування.

Українські правоохоронці ведуть розслідування щодо людей, які організовували і проводили т. зв. референдум ще з 2022 року, коли правобережна частина Херсонщину була окупована і звільнена.

Ці розслідування ведуться здебільшого у заочній царині, бо фігуранти втекли на лівобережну Херсонщину перед звільненням правобережної.

Але час від часу правоохоронці і затримують тих людей, які організовували та/або проводили так званий референдум і з якихось причин залишились на підконтрольних Україні територіях.

Для них є у Кримінальному кодексі є окрема стаття – 111-1. За п’ятою її частиною можна отримати від 5 до 10 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я