Дмитро Черненко, мешканець Херсонщини, уродженець села Благодатне Чорнобаївської громади, продавав викрадені російськими військовими сонячні батареї в селі Киселівка, що ТОВ «ЕНЕРДЖИ ПРО». Також він сам викрав 26 батарей, які продавав по 500 грн за штуку.

Про це йдеться у вироку Херсонського міського суду від 19 січня.

Як встановив суд, в травні 2022 року російські військові запропонували Дмитру Черненку продати мешканцям села Благодатне вкрадені ними фотогальванічні модулі (сонячні батареї), що належали ТОВ “ЕНЕРДЖИ ПРО” типу ТР672Р-325 та RCM-325-6PA-4-SW. Загалом окупанти вкрали 25 таких батарей у Киселівці за адресою: вул. Освітянська, 108.

Дмитро Черненко продав сонячні батареї по 500 гривень за кожну знайомим мешканцям села Благодатне. Їхня собівартість – 2727 грн за штуку.

Згодом він так “захопився” цим процесом, що почав самостійно викрадати сонячні батареї. Протягом липня і серпня 2022 року він демонтував і продав по 500 грн ще 26 батарей.

Суд кваліфікував дії Дмитра Черненка  за ч. 4 ст. 185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану.

Загалом завдана ним шкода підприємству становила понад 140 тисяч гривень. Обвинувачений повністю компенсував ці збитки, всі викрадені сонячні батареї мають повернути власнику.

Вирок суду – позбавлення волі на строк 5 років, зі звільненням Дмитра Черненка від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Фото – ілюстративне

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я