32-річний Артем Ващенко, мешканець села Дар’ївка Херсонського району Херсонської області добровільно перейшов на бік ворога і влаштувався на роботу до “управления службы исполнения наказаний” – незаконного окупаційного органу, яке займається утриманням і катуванням викрадених на Херсонщині людей.

Про це йдеться в заочній підозрі Артему Ващенко управління СБУ в Закарпатській області від 17 січня.

Слідчі встановили, що Ващенко Артем Віталійович, 20 березня 1991 року народження, уродженець і мешканець села Дар’ївка Херсонського району, в червні 2022 року добровільно пішов служити окупантам у незаконно створеному ними “управлении службы исполнения наказаний” (далі – УСИН) на базі захопленої державної установи “Північна виправна колонія (№90)”. Ващенко отримав посаду “младшего инспектора 1 категории отдела охраны” зі званням прапорщик внутрішньої служби.

Артем Ващенко відповідає за дотриманням режиму утримання викрадених мешканців Херсонщини.

В жовтні 2022 року перед своєю втечею з Херсона УСИН разом із Артемом Ващенком та іншими “працівниками” виїхали до Генічеська, де й далі продовжують свою злочинну діяльність.

За скоєний злочин Артему Ващенку заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Він може сісти за грати на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

За даними ЄВРОПРОСТІР, до свого переходу на бік ворога старший сержант внутрішньої служби Артем Ващенко працював молодшим інспектором відділу охорони Білозерської виправної колонії № 105 управління ДПтС України в Херсонській області.

Як повідомляв ЦЖР, мешканець Херсонщини Ігор Дука в травні 2022 року звільнився з посади інспектора-кінолога захопленої окупантами держустанови «Голопристанська виправна колонія (№7)» у селі Стара Збур’ївка і добровільно перейшов працювати на аналогічну посаду до ворога. Згодом він виїхав з окупації і сам повідомив українським правоохоронцям про вчинений ним злочин. 10 січня суд визнав його винним у колабораційній діяльності і відправив за ґрати на 7 років.

На фото – Північна виправна колонія №90.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я