61-річна Вікторія Кугук, яка працювала заступницею начальника – начальницею відділу розгляду звернень управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області перейшла на бік ворога і очолила аналогічну посаду в незаконно створеному окупантами органі влади.

За це 9 січня СБУ заочно повідомила їй про підозру.

Вікторія Кугук. Фото: соцмережі

Слідчі встановили, що Кугук Вікторія Анатоліївна, уродженка м. Берислав, мешканка Херсона, до 28 червня 2022 року працювала заступницею начальника – начальницею відділу розгляду звернень управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області і в липні 2022 року добровільно перейшла на бік ворога. Вона отримала посаду “заместителя председателя пенсионного фонда Херсонской области”.

Вікторія Кугук. Фото: соцмережі

Зловмисниця організувала набір до незаконно створеного окупантами “пенсионного фонда”, призначала людей на посади і займалась їх “навчанням”, контролювала використання паливно-мастильних матеріалів, облік пенсіонерів та виплату їм пенсій в рублях.

За скоєний злочин СБУ заочно повідомила Вікторії Кугук підозру в колабораційній діяльності – за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Вона може сісти за грати на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Вікторія Кугук. Фото: соцмережі

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я