Ліквідований 24 червня 2022 року в тоді ще окупованому Херсоні 32-річний колаборант Дмитро Савлученко визнаний винним у колабораційній діяльності і засуджений до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Такий вирок виніс Малиновський районний суд Одеси 28 грудня 2023 року, повідомляє ЄВРОПРОСТІР.

Як встановив суд, Дмитро Савлученко навесні 2022 року добровільно перейшов на бік окупантів і очолив окупаційне управління молодіжної політики, сім’ї та спорту незаконно створеної російськими загарбниками “адміністрації” Херсонської області.

Перебуваючи на цій посаді Савлученко організував для окупантів свято “міжнародного дня захисту дітей” 1 червня 2022 року в Херсоні, на вулиці Старообрядницькій, 9.

Одним із доказів у цій справі стали покази свідка, який підтвердив факт переходу Дмитра Савлученка на бік ворога і його активну участь у створенні проросійської партії та його публічну російську агітацію.

Крім того, докази злочину Дмитра Савлученка підтверджуються публікацією у виданні “СтопКор”, в які йдеться, що цей сепаратист очолив один із департаментів окупаційної адміністрації Херсонщини, а його теща допомагає загарбникам організовувати незаконний референдум з “приєднання” області до РФ, а також публікаціями з інших медіа.

Дмитра Савлученка визнанно винним у колабораційній діяльності за ч. 5 і ч. 6 ст. 111-1 КК України. Суд виніс йому вирок – 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на строк 15 років з конфіскацією усього належного майна на користь держави. Строк відбуття покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання

Однак Савлученко навряд чи зможе колись сісти за ґрати, оскільки 24 червня 2022 року його підірвали в окупованому Херсоні.

Відомо, що в 2023 році його маму Галину Савлученко призначили в. о. окупаційного міністра спорту Херсонщини.

За життя Дмитро Савлученко був відомим проросійським активістом у Херсоні, засновником громадської організації “Нова русь”. У 2014 році він виїхав до Москви, а в 2016 році повернувся до Херсона, працював в Ощадбанку і брав участь у місцевих проросійських заходах.

У 2020 році він балотувався до Дніпровської районної у місті Херсоні ради від політпартії “Блок Володимира Сальдо”. Тоді ж працював у передвиборчому штабі Володимира Сальдо.

Також Дмитро Савлученко був кореспондентом телеканалу “Наш” та активістом проросійської партії Євгенія Мураєва.

Навесні 2020 року Дмитро Савлученко гучно отримав адмінпротокол під час автопробігу до російського “дня побєди” 9 травня 2020 року. Тоді представники політичної партії організували автопробіг із порушенням норм карантину. Поліція склала адмінпротокол на Савлученка, але згодом історія затихла.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я