Російські загарбники “перейменували” вулицю Незалежності в місті Таврійську Каховського району на Херсонщині. Про це йдеться в рішенні Новокаховського “совета депутатов”, підписаному гауляйтером міста Віталієм Гурой і “председателем совета мундепов” Володимиром Леонтьєвим.

Вулицю Незалежності, на якій знаходиться траса Херсон – Генічеськ, окупанти вирішили “перейменувати” на Рязанскую – в честь так званих шефів із російської Рязанської області, яких за тимчасово окупованою Новокаховською громадою закріпили загарбники.

Фрагмент мапи міста Таврійськ, google.com/maps

Раніше російські окупанти “перейменували” дві вулиці в селищі Каланчак Скадовського району Херсонщини. Вулицю Олександра Берези вони “перейменували” на вулицю Горького – на честь Максіма Ґорького (справжнє ім’я – Алєксєй Пєшков), російського письменника і діяча більшовицької окупаційної влади, а вулицю Юрія Іржика на вулицю Мордовську – на честь місцевих “шефів” із російської Мордовії. Олександр Береза і Юрій Іржик – учасники АТО, місцеві мешканці, нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішення окупаційної влади про “перейменування” вулиць на тимчасово підконтрольній їм частині Херсонщини не мають жодної законної сили.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я