Продукція від фермерів, які розраховували годувати країну-агресора та заробляти на цьому, Росії виявилась не потрібна.

Про це виробники повідомили у листі, який оприлюднив один із пропагандистів Роман Сапоньков.

У листі йдеться про те, що навесні через війну та окупацію не було ринку збуту для редиски та зелені.

Тепер від цього страждають помідори. Бо для місцевих підприємств наявні обсяги томатів недостатні для запуску лінії. А ті херсонці, які лишились в області, просто фізично не можуть стільки спожити.

"Ми сподівалися, що зможемо реалізувати літньо-осінній урожай за російськими цінами, і змогли в кредит посіяти та виростити десятки гектарів помідора. На жаль, закупника на такий обсяг овочів у нас не знайшлося. З Росії приїжджали лише поодинокі клієнти. 

Ми вивозимо свій товар до Сімферополя на дрібнооптовий Ринок Привіз, але там реалізація мізерна порівняно з нашими виробничими потужностями.

Також хочу зазначити, що ринок перенасичений товаром, який Криму складно спожити, що дуже негативно впливає на рентабельність вирощування місцевих фермерів.

Замовлення фури на Москву і Петербург в об'їзд через Крим із Херсонської області коштує близько 250 тис рублів, що робить перевезення нерентабельним і ризикованим.

(!) Вільний проїзд до Росії через ДНР чомусь відсутній і навіть самі донеччани їздять до Криму через Тамань". - сказано в листі.

Наприкінці листа автор сам визнає, що, мабуть, дарма повірив окупантам:

"Лояльні київському режиму фермери, які виїхали і не стали вирощувати продукцію цього року, очікуючи на перемогу ЗСУ, зараз радісно потішаються над тими, хто, як ми, повірив, що зможе досягти успіху, виростивши овочі для російського ринку цього року".

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я