Свою провину Олена Мазур визнала, але заявила, що наступного разу вчинила б так само.

Не оголошувати догану директорці Каховської центральної районної лікарні Олені Мазур вирішили депутати районної ради. Такими виявились результатами голосування на сесії райради 28 травня.

Службове розслідування відносно Мазур провели наприкінці квітня за поданням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням COVID-19 у Херсонській області, заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана. Сталося це після того, як Каховська ЦРЛ 27 квітня доручила доставити до обласної лабораторії зразки біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірус водію ТОВ «Тройка», який контактував з інфікованими COVID-19. Як визнав голова обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Юрій Ромаскевич, своїми діями Олена Мазур під час пандемії поставила під загрозу роботу єдиного в області лабораторного центру.

Під час службового розслідування Олена Мазур визнала свою вину і факт грубого порушення як власних наказів, так і наказу департаменту охорони здоров’я ОДА, поставивши під сумнів якість та ідентичність відібраного матеріалу і спричинила загрозу інфікування працівників лабораторії та водія. Проте заявила, що наступного разу «вчинила б так само».

Я вчинила тоді обдумано, – сказала на сесії райради директорка Каховської ЦРЛ.

Проте під час обговорення питання з доганою, вона різко змінила свою риторику. За словами Мазур, на момент спалаху коронавірусу в Каховці від неї вимагалось дуже швидко направити аналізи до Херсону. Тому вона скористалась машиною, наданою керівництвом ТОВ «Тройка», де виявили вогнище COVID-19.

Вони наші постійні спонсори. А лабораторний центр – це лише стіна одна з, пандус і вікно 70 на 50, в яке водій передав біоматеріали рукою в рукавичці та масці, – так дослівно пояснила Олена Мазур.

Як наголосила голова райради Тетяна Тертична, за подібне порушення директорці лікарні загрожувало звільнення.

Але під час пандемії ми вважаємо це неприйнятним, тому пропонуємо обмежитись доганою, – заявила вона, закликавши депутатів проголосувати так, як вони вважають за потрібне.

Зрештою за оголошення догани Мазур проголосувало лише шестеро депутатів.

Як ми вже повідомляли, нещодавно суд визнав незаконними і скасував низку наказів директорки Каховської ЦРЛ про зняття доплат і звільнення двох працівників лікарні. У відповідь Олена Мазур заявила, що практику незаконного звільнення підлеглих збирається продовжувати й надалі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я