Чотири з п’яти обраних народних депутатів на одномандатних виборчих округах області є представниками партії “Слуга народу”.

Ведучі корпоративів, “інстаграм-хлопчики”, весільні фотографи, телеведучі, коміки, стоматологи і навіть “прем’єр-міністр Казантипу”. Всі вони представлятимуть інтереси виборців у Верховній Раді України нового скликання.

Про багатьох із нових обранців до позачергових виборів народних депутатів узагалі мало хто знав. Запорукою успіху для них стали не гучні обіцянки, не успішна робота в попередні роки, а лише приналежність до “команди” президента Володимира Зеленського. В цьому сенсі перемога не “зеленого” кандидата Ігоря Колихаєва на окрузі №184 стала лише виключенням із правил. Добре це чи погано — покаже час. Проте вперше в історії України виборці зробили величезний кредит довіри одній-єдиній політичній силі. За попередніми даними підрахунку голосів, “Слуга народу” може отримати кількість мандатів, необхідну для створення парламентської більшості без створення коаліції. Подібного рівня довіри у Верховній Раді не мав ще ніхто досі, включаючи “Партію регіонів”, “Нашу Україну” і всіх інших.

Станом на 9:00 ранку 23 липня Центральна виборча комісія ще не завершила опрацювання протоколів з виборчих дільниць. Проте на всіх округах з’явилися очевидні переможці. Всі вони почали приймати вітання від своїх прихильників і кандидатів-аутсайдерів. Навряд чи остаточні результати кардинально змінять новий розклад сил у парламенті. Тому ми вирішили ознайомити вас з лідерами перегонів на одномандатних виборчих округах Херсонщини і дізнатися — ким вони є, нові “слуги народу” від нашої області?

Павло Павліш, округ №182

Отримав голосів (попередньо): 21 367 (38,84%).

Основні суперники: колишній міський голова Херсона, висуванець від “Опозиційної платформи — За життя” Володимир Сальдо попередньо посів друге місце, набравши більше ніж на 12 тисяч голосів менше Павліша. На третьому місці — представник “Опоблоку” Василь Федін, на четвертому — представник партії “Голос” Павло Білецький. Народний депутат України останнього скликання Олександр Співаковський набрав лише біля 3 тисяч голосів і посів 5 місце.

Хто такий? Народився у 1979 році в селі Вільне Ніжньосірогозького району, директор приватного підприємства “Юридична фірма “Правочин”. Висунутий від партії “Слуга народу”. Балотувався в депутати Херсонської міськради за списками партії “Європейська солідарність” (колишня ”Блок Петра Порошенка “Солідарність”) на чергових виборах 2015 року.

Що має? На початку 2017 року Павло Павліш претендував на посаду директора комунального підприємства “Миколаївкомунтранс”, тож єдина наявна на сайті Національного агентства з питань запобігань корупції (НАЗК) містить його декларацію доходів за 2016 рік. Відповідно до неї Павліш є кінцевим бенефіціарним власником ПП “Юридична фірма “Правочин” і ТОВ “Євро Трейд Інжиніринг”. Він і його дружина мали по квартирі у власності в Херсоні. Дружина також задекларувала недобудований станом на кінець 2016 року житловий будинок в обласному центрі загальною площею в 171,9 кв. м. Також декларація містила її грошові активи у вигляді $60 000 готівкою і $55 000 позичених третім особам.

За даними YouControl, крім вищезгаданих юридичних осіб, Павло Павліш є кінцевим бенефіціарним власником ПП “Інвестиційні програми розвитку”, зареєстрованого у 2009 році, що займається наданням в оренду нерухомого майна, машин, устаткування, оптовою торгівлею і організуванням “інших видів відпочинку та розваг”.

Павло Павліш також співзасновник громадської організації “Скадовськ Наш Дім”.

Що пообіцяв виборцям округу? “Приділяти максимальну увагу дорогам України, Херсона та області від магістральних вулиць до території навколо будинків. Сприяти запровадженню програми з комплексного підходу до капремонту дорожнього покриття з запозиченням європейського досвіду будівництва доріг та дорожньої інфраструктури. Сприяти придбанню та розвитку комунального автобусного транспорту в Херсоні з інформаційними табло на зупинках, з валідаторами та комфортними великими сучасними автобусами. Сприяти залученню інвестицій в тролейбусний парк Херсона, відкриттю нових маршрутів за допомогою прокладання нових ліній, втому числі до Олешок, Комишан, Зеленівки, Чорнобаївки. Сприяти розвитку якісної та гостинної інфраструктури”.

Цитата з передвиборчої програми: “Екологічне чисте місто може перетворити Херсон на сучасний квітучий обласний центр”.

 

Вікторія Вагнєр, округ №183

Отримала голосів (попередньо): 25 626 (39,45%).

Основні суперники: За попередніми даними більше ніж на 16 000 голосів набрала більше за свого основного суперника Михайла Опанащенка від партії “Опозиційна платформа — За життя”, народного депутата від Партії регіонів часів Віктора Януковича. Ректор, профессор кафедри публічного управління та адміністрування Херсонського державного аграрного університету Юрій Кирилов від «Європейської Солідарності» посів третє місце. Народний депутат від ВО “Батьківщина” Юрій Одарченко – четверте, самовисуванець Ігор Семенчев — п’яте.

Хто така? Народилась у 1981 році в Семипалатинській області в Казахстані. Головна лікарка комунального закладу “Обласна лікарня відновного лікування” Херсонської облради. Висунута від партії “Слуга народу”.  Балотувалася в депутати Херсонської облради за списками партії “Європейська солідарність” (колишня ”Блок Петра Порошенка “Солідарність”) на чергових виборах 2015 року.

Що має? Її декларація доходів та майна за 2018 рік містить інформацію про дві квартири у Херсоні загальною площею 34,2 і 34,8 кв. м., власницею і співвласницею яких вона є. Також у 2017 році вона стала співвласницею квартири у Києві площею 52,8 кв. м. вартістю 1,04 млн. гривень. Вікторія Вагнєр володіє земельною ділянкою у Херсоні площею 887 кв. м.

Її зарплата у 2018 році становила 233 143 грн., або 19,43 тис. грн. у середньому на місяць. Також вона торік отримала пенсію розміром 123 290 грн.

Що пообіцяла виборцям округу? “Домагатися від уряду прозорого механізму ремонту доріг за принципом “Найгірші дороги ремонтуються першими”. Взяти під особистий контроль проведення медичної реформи в окрузі. Наполягатиму на впровадженні медичного страхування та безкоштовної психологічної та реабілітаційної підтримки учасників бойових дій та їхніх сімей. Вимагатиму реалізації програми молодіжного житлового кредитування, державну підтримку молодим підприємцям. Наполегливо відстоюватиму питання переходу від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Вимагатиму будівництва доріг за єпростандартами, автоматичного контролю ваги та швидкості автомобілів, усунення монополізму в транспортній галузі. Внесу законопроекти, які позбавлять країну стихійних сміттєзвалищ”.

Цитата з передвиборчої програми: “Ми забезпечимо монетизацію пільг і субсидій”.

 

Ігор Колихаєв, округ №184

Отримав голосів (попередньо): 26 958 (46,34%).

Основні суперники: Кандидат від партії “Слуга народу” підприємець з Каховського району Данило Репілевський посідає впевнене друге місце, залишившись далеко позаду за переможцем перегонів. Народний депутат тепер уже минулого скликання від “Європейської Солідарності” Іван Вінник — на третьому місці.

Хто такий? Народився у 1971 році в Херсоні. Директор ТОВ “Ланаподове 1”, ТОВ “Українська продовольча корпорація”, ТОВ “Торговий дім “Продексім”. Самовисуванець, безпартійний, проживає в Херсоні. Член депутатської фракції партії “Європейська солідарність” (колишній ”Блок Петра Порошенка “Солідарність”) в Херсонській обласній раді. Консультант сільгоспвиробництва СБК “Світанок”, голова “Благодійного фонду Ігоря Колихаєва”, голова громадської організації “Футбольний клуб “Продексім”.

Що має? Декларація за 2018 рік містить інформацію про наявні гроші на рахунках розміром у майже 200 000 грн., а також готівкою 3 680 000 гривень і $907 700. Кошти, позичені третім особам: 597 740 грн. У декларації зазначені два авто – “Хюндай” і “Лексус” (у службовому користуванні). Прибуток за минулий рік становив: 90 727 грн. – зарплата, 147 565 грн. – зарплата за сумісництвом, доходи від заняття підприємницькою діяльністю — 5,02 мільйони грн., банківські кредити — 700 000 грн.

Що пообіцяв виборцям округу? “Домагатися для області статусу пріоритетного розвитку, виводити регіон з перспективного в розвинутий, розробити державну програму розвитку села та фермерських господарств, створити регіональне інвестиційне агенство для залучення додаткового фінансування, розробити законопроекти про забезпечення робочими місцями жителів села та про підвищення орендної плати на земельні паї, сприяти збереженню системи безкоштовної освіти, розробити законопроект, добитися зниження податкового навантаження на підприємства, що працюють в регіоні, сприяти зниженню тарифів”.

Цитата з передвиборчої програми: “Створю умови для розвитку громад, щоб всі зароблені на місцях гроші залишалися і розподілялися на потреби людей”.

Володимир Іванов, округ №185

Отримав голосів (попередньо): 21 018 (31,13%).

Основні суперники: висуванець від “Опозиційної партформи — за життя” Павло Філіпчук попередньо з великим відривом посів друге місце. На третьому — нардеп від “Європейської солідарності” Сергій Хлань, на 4 — висуванець від ВО “Батьківщина” Олександр Кістечок. Самовисуванець Вегандз Мясникян попередньо посів 5 місце, набравши менше 10 тисяч голосів.

Хто такий? Абсолютно невідомий на території свого округу кандидат народився у 1982 році в Херсоні. Директор з виробництва ТОВ “Агропроект-Юг”, член партії “Слуга народу”. За даними YouControl, Володимир Іванов є засновником та директором київської будівельної кампанії ТОВ “Будівельна компанія “КНБ-груп”. До 2017 року він був засновником та директором одеського ТОВ “Київновбуд”, про що свідчать  десятки відеозаписів з його порадами щодо будівництва приватних будинків, доступні в YouTube.

До виборів нічого не було відомо про погляди Володимира Іванова, про те, що він збирається зробити для свого округу і чи взагалі знайомий він з його проблемами. Малозмістовними є й його сторінки у соцмережах, де можна побачити, що новообраний народний депутат полюбляє виключно дорогі мотоцикли, столичні бізнес-форуми, різноманітну нерухомість і кумедні відео. Натомість жодних свідчень про його інтерес, приміром, до аграрної галузі в публічному просторі, крім одного маленького речення в малозмістовній політичній програмі, знайти не вдалось.

Що має? Інформація про майновий стан і доходи Володимира Іванова відсутня.

Що пообіцяв виборцям округу? “Взяти під власний контроль проведення реформ в сільскому господарстві. Добиватимуся від уряду та всіх гілок влади якісного покращення соціального захисту населення, збільшення та спрощення виплат при народженні дітей, впровадження доступної та зрозумілої іпотеки на житло”.

Цитата з передвиборчої програми: “У складі фракції партії “Слуга Народу” у Верховній Раді добиватимуся стовідсоткового покриття території України якісним широкосмуговим інтернетом”.

Олексій Ковальов, округ №186

Отримав голосів (попередньо): 23 427 (35,34%).

Основні суперники: за попередніми даними всі суперники залишилися далеко позаду Олексія Ковальова. Зокрема, Сергій Рибалко від “Опозиційної платформи — За життя” – 2 місце, самовисуванець Євген Рищук — 3 місце, Василь Зеленчук від ВО “Батьківщина”, перший заступник голови Херсонської облради – 4 місце, народний депутат Федір Негой — 6 місце.

Хто такий? Народився у 1989 році в Голій Пристані. Директор великого аграрного приватного підприємства “ЛК-Агро” (село Бехтери Голопристанського району), висунутий партією “Слуга Народу”.

За даними YouControl, Олексій Ковальов також є директором і засновником ТОВ “Херсонські аграрії”, зареєстрованого у 2015 році і приватного підприємства “Аркада-Югстрой”, зареєстрованого у 2007 році.

Що має? Інформація про майновий стан і доходи Олексія Ковальова відсутня.

Що пообіцяв виборцям округу? “Разом з колегами внести законопроекти, які позбавлять країну стихійних сміттєзвалищ. Буду добиватися від уряду надання фінансування щодо ремонту сільських доріг. Буду намагатись вирішити питання щодо побудови енергоефективності та побудови якісної інфраструктури як в місті так і на селі”.

Цитата з передвиборчої програми: “Засуджений за корупцію отримає конфіскацію майна та довічну заборону обіймати державні посади. Викривач корупції перебуватиме під захистом держави та одержуватиме матеріальне заохочення”.

Фото зі сторінок у соцмережах кандидатів.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я