Депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук погрожував фізичною розправою голові ГО “Медіа клуб громадського діалогу”, власному кореспонденту газети “Новий день” Олегу Батуріну, пообіцявши “переламати коліна”.

Про це журналіст повідомив представнику ІМІ в Херсонській області.

Інцидент стався 16 травня в місті Каховці на Херсонщині.

“Будеш ввечері бігати на стадіоні – я тобі коліна переламаю!” – таку погрозу озвучив депутат Філіпчук, написав Батурін на своїй сторінці у Facebook.

Як розповів журналіст представнику ІМІ, депутат накинувся на нього біля виходу із зали районного Будинку культури, де в цей час відбувалася сесія Каховської районної ради.

“Приблизно об 11.10, коли пленарне засідання сесії Каховської районної ради ще тривало, я вийшов із зали і попрямував до виходу. Разом зі мною вийшов натовп людей, присутніх на сесії. З цього натовпу в мій бік вибіг депутат Херсонської обласної ради від партії “Опозиційний блок” Павло Філіпчук. Він почав перешкоджати моєму проходу, міцно схопив мене за ліву руку і почав кричати, вимагаючи, щоб я як журналіст описав події цієї сесії Каховської райради так, як хочеться йому”, – розповів Батурін представнику ІМІ.

На зауваження журналіста, що це звучить як відкрита погроза фізичною розправою, депутат підтвердив йому, що так, саме це він і мав на увазі.

“Дії депутата Херсонської обласної ради Павла Філіпчука я розцінюю як вчинення злочину, передбаченого статтею 345-1 Кримінального кодексу України – “Погроза або насильство щодо журналіста”, – заявив Батурін.

Журналіст впевнений, що депутат знає, що його професійною діяльністю є журналістика. “Своїми діями він погрожував мені каліцтвом саме за мою професійну діяльність. Тому прошу поліцію притягнути вказану особу до відповідальності згідно з чинним законодавством”, – розповів він.

Сам депутат облради Павло Філіпчук у коментарі представнику ІМІ заявив, що не погрожував Батурину. “Я що, схожий на людину, яка буде комусь погрожувати? Я нікому не погрожував, а тільки казав, що Олег Батурін – проплачений журналіст. У мене є свідки”, – заявив він.

Олег Батурін звернувся до поліції міста Каховки з заявою про скоєння депутатом Павлом Філіпчуком злочину за ст. 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Поліція внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ст. 345-1 ч. 1 ККУ, повідомив згодом журналіст.

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів і депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук подав позовну заяву про “захист честі, гідності, ділової репутації” проти журналіста Олега Батуріна і редакції газети “Новий день” через журналістське розслідування “Мільйони гривень – коту під хвіст”.

У матеріалі йшлося про блокування рахунків Каховської міськради та стягнення з міської ради майже 2,6 мільйона гривень на ліквідацію боргів перед кредиторами комунального підприємства “Наш дім”.

Павло Філіпчук вимагав визнати недостовірними відомості, опубліковані в зазначеній статті, зобов’язати редакцію газети “Новий день” спростувати її та стягнути з відповідачів судові витрати. Проте Каховський міськрайонний суд Херсонської області 1 лютого 2019 року відмовив депутату в задоволенні позову.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я