Національна поліція України повідомила про підозру незаконному декану факультету університету в Херсоні.

Про це повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора, передає МОСТ.

Підозрюваного звати Дмитро Якимчук. У липні – серпні 2022 року його призначили деканом факультету інформаційних технологій та дизайну захопленого Херсонського національного технічного університету.

Якимчуку інкримінували колабораціонізм.

За інформацією слідства, він забезпечив зміну мови викладання на факультеті з української на російську.

Також, як стверджує слідство, Дмитро Якимчук визначав навчальні дисципліни та складав розклад занять по спеціальностям, які відповідають російським стандартам освіти.

Крім цього, Якимчук особисто викладав, чим забезпечував включення студентів у навчальний процес за освітніми стандартами Росії.

Ще він приймав участь у зборах зі студентами та старостами груп, де висвітлював питання щодо особливостей навчання за російськими стандартами.

Не пізніше 21 червня 2023 року Дмитро Якимчук брав участь у відкритті в Генічеську проросійського муралу.

А не пізніше 25 серпня він отримав лист подяки від незаконного Міністерства молодіжної політики та спорту Херсонської області.

За це Якимчуку заочно загрожує до 2 років виправних робіт, до 6 місяців арешту або до 3 років в’язниці з додатковими обмеженнями) Триває досудове розслідування.

Дмитро Якимчук народився 26 липня 1984 року в селі Семиреньки в сучасній Миролюбненській громаді Хмельницької області.

До червня 2021 року він працював доцентом кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Херсонського державного університету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я