Ви тут: Новини Керівництво Каховки не задоволене директоркою районної лікарні

Керівництво Каховки не задоволене директоркою районної лікарні

Олег Батурін. Світлина автора

532

Міська рада готова прийняти ЦРЛ до власності своєї громади.

Про готовність прийняти комунальне підприємство “Каховська центральна районна лікарня” до власності своєї територіальної громади заявили депутати і керівництво Каховської міськради. Водночас вони висловили незадоволення діями директорки ЦРЛ Олени Мазур і зауважили, що на її місце повинен прийти новий керівник.

Разом із лікарнею на наші плечі ляже обов’язок її утримання. А це чималі кошти: на зарплату співробітникам на рік потрібно біля 48 млн грн, на комунальні послуги — 10 млн грн. Так, левову частку грошей лікарня отримує з Національної служби здоров’я України, але ті ж комунальні послуги ляжуть на бюджет міста. Тому нам потрібно добре подумати і прийняти доленосне рішення. Звісно, ми можемо відмовитись від лікарні, однак тоді вона навряд чи комусь буде потрібною. Та й загалом ЦРЛ нині перебуває у такому стані, що в разі її не прийняття у власність міста, через три місяці від неї просто нічого не залишиться, – пояснила на спільному засіданні постійних депутатських комісій міськради 16 грудня заступниця міського голови Каховки Галина Лобунько.

За її словами, до керівництва лікарні зараз є багато запитань. Приміром, щодо неналежної підготовки ним фінансових звітів.

Також було дуже прикро, що лікарня не спромоглася використати виділені їй бюджетні кошти, а це 4 млн грн. Просто через те, що директорка ЦРЛ не надавала вчасно фінансові звіти. Ще були непорозуміння з постачанням кисню. Спочатку керівництво лікарні заявило, що воно їм потрібно, а коли один із підприємців привіз їм балони з киснем, сказали, що потреби в них уже нема. Знаєте, таке враження, ніби керівництво лікарні працює саме по собі, – додала Галина Лобунько.

Ми отримали фінансовий звіт лікарні і це просто жах. Якщо ми хочемо там щось змінити, можливо, нам доведеться змінити її керівника, – зауважила заступниця міського голови Галина Гондарева.

Нагадаємо, що нещодавно голова Каховської райдержадміністрації Сергій Перетятько заявив, що директорка ЦРЛ Олена Мазур уникає спілкування з представниками РДА, подає численні скарги на них до облдержадміністрації і не бажає виконувати свої прямі обов’язки. Сама ж Мазур пояснила зрив термінів подачі фінансових звітів і їхню неякісну підготовку некомпетентністю своїх підлеглих.

Олена Мазур

Водночас через дії керівництва Каховської ЦРЛ останнім часом звідти звільняються лікарі. Мали місце й неодноразові порушення в лікарні трудового законодавства: одразу кільком співробітникам вдалося довести в суді незаконність виданих Оленою Мазур наказів про їхнє звільнення, поновитись на роботі та стягнути середній заробіток і моральну шкоду.

Натомість Олена Мазур заявила, що не визнає рішення судів і публічно пообіцяла продовжити незаконні звільнення співробітників лікарні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я