Директорка закладу Олена Мазур не хоче виконувати свої прямі обов’язки.

6,1 мільйон гривень, виділені Каховській центральній районній лікарні з державного, обласного, районного та місцевих бюджетів можуть бути втрачені з вини директорки закладу Олени Мазур (на світлині). Про це на пресбрифінгу 21 жовтня заявила начальниця фінансового управління Каховської райдержадміністрації Ірина Єремейчук.

– Кошти ці вже є. Зокрема, є 1 млн грн, передбачений на придбання апарату штучної вентиляції дихання та 7 моніторів пацієнта. Використати їх за призначенням нема можливості, бо лікарня своєчасно не прозвітувала за вже використані нею кошти і не надала уточнений фінансовий план на 2020 рік. Також лікарня не використала біля 3 млн грн, які виділили їй з бюджетів об’єднаних територіальних громад району і Каховської міськради. Не використані й залишки з минулого року. Є ризик, що всі ці кошти — загалом 6,1 млн грн — будуть втрачені, якщо ЦРЛ не приведе у відповідність всі звіти і фінансову документацію. Це треба затвердити рішеннями Каховської райради і зробити до кінця поточного року, – розповіла вона.

За словами голови РДА Сергія Перетятька, директорка Каховської ЦРЛ Олена Мазур уникає спілкування з представниками РДА і подає на них численні скарги до облдержадміністрації. Але, фактично, Мазур звинувачує райдержадміністрацію в тому, за що вона сама несе відповідальність.

Я всіма можливими способами намагаюсь налагодити з нею контакт, але вона спілкуватися не хоче. Ми ж виконуємо все, що від РДА вимагає законодавство. А подавати фінансові звіти є обов’язком директора ЦРЛ згідно статуту цього підприємства. Та робити це вона не поспішає, – сказав Сергій Перетятько.

На його думку, хаос з фінансовою документацією в лікарні пов’язаний з нестачею там спеціалістів.

– Була б у них нормальна бухгалтерія, можливо, всі ці питання не виникали. Ми навіть зверталися до приватних фірм і бухгалтерів, які б могли допомогти навести лад в лікарні. Але всі вони відмовлялися як тільки чули, з ким їм доведеться мати справу. Ми б і раді були допомогти лікарні самі, але в РДА нема в штаті медичного бухгалтера, – додав Сергій Перетятько.

Нагадаємо, що 16 жовтня на сесії Каховської райради директорка ЦРЛ заявила про нестачу коштів для лікування хворих на ковід-19. У цьому вона звинуватила Каховську міськраду, яка в червні відкликала виділені навесні для лікарні кошти, а також керівництво РДА. Водночас Мазур визнала, що лікарня зірвала терміни подачі фінансових звітів і пояснила це некомпетентністю свого бухгалтера.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я