Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Житель Херсонщини, який організував схему незаконного перевезення осіб до Росії через територію тимчасово окупованого Кримського півострова постане перед судом. Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя.

Слідством встановлено, що обвинувачений на власному легковому автомобілі здійснював перевезення осіб через КПВВ “Чаплинка” на територію окупованого півострова, прямуючи по незаконно збудованому “керченському мосту” до Краснодарського краю.

Громадянин усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку збудований незаконно і не може бути використаним для перетину україно-російського кордону“, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Більше деталей цієї справи вдалось дізнатися в ухвалі Херсонського міського суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу. У ній вказано, що обвинувачений є жителем Чаплинки Каховського району. Оголошення про пасажирські перевезення він розміщував у російській соцмережі “Вконтакте” і в групах у “Фейсбуці”.

За вказаними ним телефонами звернулись двоє осіб, які попросили довезти їх до Новоросійська в Краснодарському краї Росії через Керченську протоку для придбання медикаментів, відсутніх у продажу в Україні.

Підозрюваний повідомив про можливість такої поїздки, яка може відбутись 29 січня 2020 року з автостанції Чаплинки об 11:00 дня через тимчасово окуповану територію півострову. Обидва клієнти погодились. Під час поїздки водій проінструктував їх не повідомляти співробітникам Держприкордонслужби про свій намір виїхати з території Криму до РФ. В подальшому він прослідував з двома пасажирами через Красноперекопськ, Джанкой, Керч та близько 18:02 29 січня 2020 року через незаконно збудований міст над Керченською протокою дістався до Новоросійська”, – йдеться в ухвалі суду.

За порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкодам інтересам держави правопорушнику загрожує позбавлення волі до 3 років. А за незаконне перевезення пасажирів через закритий державний кордон в окупованій Керчі йому “світить” від 5 до 7 років в’язниці.

Як доповнили в пресслужбі Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України, протягом березня на адмінмежі з Кримом виявили 109 порушників порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.

Всі вони потрапили до Криму через так званий “керченський міст” з території РФ. Усіх порушників прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності та наклали штрафів на 170 тис. грн”, – йдеться в повідомленні відомства.

Загалом з початку 2021 року співробітники Херсонського прикордонного загону виявили 295 осіб, які порушили порядок в’їзду до тимчасово окупованого Криму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я