Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Відповідати за законом доведеться жителю Херсонщини, який організував незаконне перевезення пасажирів до Російської Федерації через тимчасово окупований Крим. Про це повідомила прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

“За процесуального керівництва прокуратури автономії йому повідомлено про підозру. Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний громадянин України на своєму легковому автомобілі організував схему незаконного перевезення пасажирів з Херсонської області до РФ. Підозрюваний здійснював поїздки через КПВВ “Чаплинка” до території окупованого півострова, при цьому усвідомлюючи, що пункти пропуску через державний кордон України в АР Крим – закриті. Надалі перевізник прямував по незаконно збудованому Керченському мосту до Краснодарського краю РФ”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури автономії, під час обшуків у підозрюваного виявлені докази його злочинної діяльності. Наразі до нього застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкодам інтересам держави правопорушнику загрожує позбавлення волі до 3 років. А за незаконне перевезення пасажирів через закритий державний кордон в окупованій Керчі йому “світить” від 5 до 7 років в’язниці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я