Магістральне русло Північно-Кримського каналу та його відгалуження в районі міст Армянськ і Джанкой в окупованому та незаконно анексованому Криму знаходяться у вкрай занедбаному стані. Дно каналу рясно поросло деревами та кущами.

Про це ми неодноразово повідомляли в своїх фоторепортажах і журналістських розслідуваннях з півострова. А тепер свідчення цього можна побачити на відео, знятому над окупованою територією АР Крим за допомогою квадрокоптера. Це відео оприлюднив Центр журналістських розслідувань

“На відео помітно, що місцями відсутні бетонні плити, якими було викладено русло каналу. Крім того в руслі порослого рослинністю каналу помітні звалища відходів. Судячи з занедбаного технічного стану русла каналу, окупаційна влада не приділяє ніякої уваги для збереження цього важливого гірдротехнічного об’єкту.  Для відновлення його функціонування необхідні будуть значні кошти і капітальні роботи”, – йдеться в матеріалі Центру журналістських розслідувань.

Аерозйомка також зафіксувала фортифікаційні споруди, зведені окупаційними військами РФ поблизу адміністративного кордону між Херсонською областю та окупованою територією АР Крим. 

Водна криза в Криму стала одним із прямих наслідків анексії півострова Російською Федерацією. З самого початку російського військового вторгнення об’єкти Північно-Кримського каналу були захоплені “зеленими чоловічками”, а майже всі його працівники — звільнені. Через дії самопроголошеної влади Криму працівники каналу втратили контроль над усіма його спорудами на території півострова з квітня 2014 року.

Жодних проблем з водою для самих жителів Криму після незаконної анексії півострова не виникло. Проте ця проблема стала дуже гострою для військового та хімічного сектору окупованої Автономної республіки. За роки простою більшість об’єктів ПКК у Криму стали непридатними до використання. Поблизу Армянська величезні ділянки русли каналу заросли густими деревами і кущами. За останні роки там розвелось чимало лисиць і вовків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я