З 2014 року він переховується в тимчасово окупованому Криму.

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишньому функціонеру “Партії регіонів”, який до Революції Гідності очолював один із районів на Херсонщині. У 2014 році він утік на тимчасово окупований півострів Крим і всіляко сприяє окупаційному режиму. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Джерела “Нового дня” у правоохоронних органах повідомили, що мова йде про Сейтумера Німетуллаєва.

За інформацією СБУ, фігурант одразу після окупації Криму активно включився в проросійську агітацію кримськотатарського населення. А проти тих, хто не поділяв його ідей, він ініціював переслідування окупаційною владою. Також підозрюваний створив громадську організацію нібито для об’єднання кримськотатарського народу.

“Встановлено, що справжньою метою цієї організації є цілеспрямована агітація населення, зокрема етнічних кримських татар, щодо визнання легітимності факту окупації РФ території АР Крим, агітація щодо визнання окупаційних органів влади РФ, спонукання населення АР Крим до участі у роботі окупаційних органів влади РФ, агітація за участь у виборах до представницьких органів окупаційної влади на території АР Крим та у виборах президента РФ”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Сейтумеру Німетуллаєву загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, що Німетуллаєв звинувачується і в посяганні на територіальну цілісність України. Відповідну підозру прокуратура Херсонської області оголосила йому ще в березні 2016 року. Слідчі встановили, що в серпні 2014 року Сейтумер Німетуллаєв, перебуваючи на території окупованого Криму “закликав людей до скоєння навмисних дій з метою зміни території і державного кордону України, а також розповсюджував відповідні матеріали”.

Також він перебуває в розшуку через підозру у зловживанні владою, коли очолював Генічеську райдержадміністрацію. Зокрема, його звинувачують у незаконній передачі у 2011 році без аукціону понад 1000 га сільгоспугідь в користування підприємству, що очолювала його дружина Надіє і завданні збитків на мільйони гривень.

Крім того, правоохоронці виявили в діях його і його дружини ознаки злочину щодо незаконного заволодіння чужим майном жителів села Чонгар Генічеського району протягом 1999-2014 років — земельними ділянками загальною площею близько 800 га.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є посилання на ухвалу Херсонського міського суду, в якому згадується про те, що Сейтумер Німетуллаєв на початку 2014 року “надав у користування представникам проросійських козачих воєнізованих формувань та військовослужбовцям Збройних Сил РФ об’єкти нерухомого майна, які перебували в його власності – готельний комплекс розташований на території Чонгарської сільради, поряд з адміністративною мережею АР Крим, висловлювався у готовності надати підтримку незаконним збройним формуванням, так званих “ДНР” – “ЛНР”, в тому числі в силовій формі”.

Попри цілий “букет” кримінальних справ і повідомлених підозр Сейтумеру Німетуллаєву до останнього вдавалось вести контроль за своїм майном на Херсонщині та отримувати з нього прибутки, не виїжджаючи з окупованого Криму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я