Не вистачило голосів депутатів.

У Каховській міськраді не вистачило двох голосів для присвоєння звання “Почесний громадянин міста Каховка” громадянину Швеції, почесному консулу Швеції в Україні, генеральному директору ТОВ “Віндкрафт Україна” Карлу Олофу Річарду Стурену.

Це питання розглянули на пленарному засіданні сесії міськради 26 серпня. Причому, на його підтримку жодного слова не сказали міський голова Віталій Немерець і жоден із його заступників.

Як вказано в проєкті рішення, почесне звання пропонувалося надати Карлу Стурену “за значний внесок в становлення та розбудову незалежної Української держави, за заслуги перед Каховкою та Україною”. Натомість Віталій Немерець встиг нагородити Стурена 24 серпня ювілейним орденом “Незалежна Україна” (на фото).

Карл Стурен народився у 1974 році в Стокгольмі. У 1994 році переїхав до Каховки, де зайнявся підприємництвом. Успішність його бізнесу багато хто пов’язує з вдалою дружбою з “потрібними людьми”. Сам бізнесмен в інтерв’ю виданню “Ліга. Бізнес” зізнався, що його партнером по бізнесу є відомий український олігарх Валерій Хорошковський, який в часи президентства Віктора Януковича очолював СБУ і міністерство фінансів України.

Також у медіа повідомлялось, що Карл Стурен був одним із покровителів ексголови Херсонської облради Владислава Мангера, обвинуваченого в організації нападу на херсонську активістку і чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк. “Стурен — це спонсор Мангера, який і привів його на посаду [голови облради], оплачує йому адвокатів і звичайно ж, хоче провернути вкладене в Мангера”, – з посиланням на активістів співтовариства “Хто вбив Катю Гандзюк” в червні 2020 року повідомляло видання “Дзеркало тижня”.

Нинішнього міського голову Віталія Немерця у Каховці багато хто вважає ставлеником Карла Стурена. До 26 серпня очільник громади мав стійку депутатську більшість у міськраді. Проте на останній сесії міськради народні обранці відмовились виділяти матеріальну допомогу в майже 1 млн грн збитковим комунальним підприємствам і 800 тисяч на реконструкцію інженерних мереж на площі Трудової Слави без розробки кошторисної документації, а також виконувати інші забаганки чиновників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я