Карла Стурена всі знають”.

Громадянину Швеції Карлу Улофу Ріхарду Стурену хочуть дати звання “Почесний громадянин міста Каховка”. З таким клопотанням перед міською радою вирішив звернутися виконавчий комітет Каховської міськради.

За словами керуючого справами виконкому міськради Віталія Чернявського, подання на присвоєння почесного звання Стурену надійшло від трудового колективу ТОВ “Віндкрафт Україна”.

Підприємство чесно сплачує податки. Тільки за 7 місяців 2021 року до бюджету Каховської громади надійшло від нього 5,76 млн грн. Карл Стурен також заснував ТОВ “Віндкрафт Таврія” і ТОВ “Віндкрафт Каланчак”, завдяки яким створені робочі місця. В 2020 році середня зарплата на “Віндкрафт Україна” становила 137 тис. грн. Також Карл Стурен займався благодійною діяльністю, [спонсорував] фестиваль “Таврійські Ігри”, заснував компанію “Чумак”, яка досі успішно працює, – пояснив Віталій Чернявський.

Більше розповісти громаді про заслуги Стурена запропонувала членкиня виконкому, директорка ТДВ “ЦУМ” Галина Захарченко.

– Карла Стурена всі знають. Але це прізвище в місті неоднозначне. Тому потрібно щось хороше розповісти про нього, – сказала вона на засіданні виконкому міськради 10 серпня.

Карл Стурен народився у 1974 році в Стокгольмі. У 1994 році переїхав до Каховки, де зайнявся підприємництвом. Успішність його бізнесу багато хто пов’язує з вдалою дружбою з “потрібними людьми”. Сам бізнесмен в інтерв’ю виданню “Ліга. Бізнес” зізнався, що його партнером по бізнесу є відомий український олігарх Валерій Хорошковський, який в часи президентства Віктора Януковича очолював СБУ і міністерство фінансів України.

Також у медіа повідомлялось, що Карл Стурен був одним із покровителів ексголови Херсонської облради Владислава Мангера, обвинуваченого в організації нападу на херсонську активістку і чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк. “Стурен — це спонсор Мангера, який і привів його на посаду [голови облради], оплачує йому адвокатів і звичайно ж, хоче провернути вкладене в Мангера”, – з посиланням на активістів співтовариства “Хто вбив Катю Гандзюк” в червні 2020 року повідомляло видання “Дзеркало тижня”.

Звання “Почесний громадянин міста Каховка” вперше запроваджене у 1957 році. Його мають, зокрема, голова правління ПрАТ “КЗЕЗУ” Ярослав Микитин, екс-нардеп і засновник фестивалів “Таврійські Ігри” і “Чорноморські Ігри” Микола Баграєв, підприємець Петро Гребенюк, олімпійська чемпіонка Наталія Жукова, учасники бойових дій в російсько-українській війні (посмертно) Олег Ліфінцев, Ігор Максименко, Максим Вітюк та інші.

Нагадаємо, що в Каховці нещодавно ініціювали позбавлення цього звання з двох маршалів Радянського Союзу — Сємьона Будьонного і Клімєнтія Ворошилова.

Карл Стурен на світлині ліворуч

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я