Тренування відбулися в умовах, максимально наближених до бойових.

Неподалік від адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом підрозділи реактивної артилерії командування об’єднаних сил Збройних Сил України відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника. Про це повідомила пресслужба командування.

За словами командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, планові польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню “Ураган” пройшли в умовах, максимально наближених до бойових.

За лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність, — сказав він. — Воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження.

Під час тренування військовослужбовці відпрацювали навчальні вправи зі знищення морських десантів, бронетехніки та замаскованих пунктів управління умовного противника. Крім того, реактивники виконали вправи з дистанційного мінування вихідних районів ймовірного наступу умовного противника.

— Мінні загородження застосовують практично у всіх видах бойових операцій. По-перше, вони не дозволяють противнику дістатися до місця призначення. По-друге, блокують фланги та шляхи обходу, що заважає висадці як повітряного, так і морського десанту, — пояснив Сергій Наєв. — Головна перевага дистанційного способу мінування – швидкість встановлення мінних загороджень. За лічені хвилини бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню “засіюють” мінами велику територію, що різко сповільнює темпи наступу противника.

Командувач підкреслив, що ці підрозділи цілодобово знаходяться в повній боєготовності в районах зосередження, а в разі загострення ситуації завжди готові висунутися в заданий район та адекватно відреагувати на військову загрозу.

Нагадаємо, що з березня на тимчасово окупованих територіях України, а також поблизу українських кордонів спостерігається накопичення Росією великої кількості військової техніки і військових. Зокрема, в Криму були помічені важкі вогнеметні системи залпового вогню “Солнцепек”, дивізійні самохідні гаубиці 2С19 “Мста-С”, ракетні системи “Ураган” і “Смерч”, установки БМ-21 “Град”, термоядерні міномети “Тюльпан”, оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер” та інші.

Вся ця техніка є не оборонною, а наступальною, що одразу викликало стурбованість у всього світу і підозри в тому, що Росія готується до початку повномасштабного вторгнення на нові українські території. За словами президента України Володимира Зеленського, попри всі запевнення російської сторони про відвід військ від спільного українсько-російського кордону, цього досі так і не відбулось.

Президент звернув увагу на надзвичайну кількість військових із технікою на території окупованого Криму та непідконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

Водночас, на думку Зеленського, Росія не наважиться на нову ескалацію війни проти України.

Фото armyinform.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я