На його перенесення виділили 36 тис. грн.

Перенести вуличний LED-екран, встановлений попередньою владою міста на будівлі Центру дитячої творчості вирішила Каховська міськрада. На ці цілі вона виділила з місцевого бюджету 36 тис. грн.

Проти перенесення екрану виступила начальниця управління освіти міськради Олександра Аркуша.

Фасад цієї історичної будівлі перебуває в такому стані, що він може не пережити чергове втручання. Бо якщо на нього “дихнути”, все там просто впаде. Тож разом із перенесенням LED-екрану варто виділити кошти на капремонт фасаду, – сказала вона на спільному засіданні постійних депутатських комісій міськради.

У свою чергу частина депутатів запропонувала розглянути питання переселення й самого Центру дитячої творчості.

Приміщення ЦДТ давно не відповідають сучасним вимогам. Натомість поруч стоїть переданий міській громаді колишній районний будинок культури. Чому б не опрацювати питання переведення туди цього дитячого позашкільного закладу? – запитав депутат міськради Михайло Гончар.

За словами міського голови Віталія Немерця, переносити LED-екран необхідно якомога швидше.

Спеціалісти попередили: чим довше цей екран висітиме на фасаді ЦДТ, тим більше руйнуватиметься ця будівля. Тому ми не маємо іншого виходу. За перенесення “телевізору” фахівці запросили 48 тис. грн, але ми спробуємо зробити це власними силами і зекономити на цьому бюджетні кошти, – прокоментував він.

Як повідомила головна архітекторка Каховки Сєрвіназ Джепарова, екран встановлять на центральній площі міста перед будинком культури.

Нагадаємо, що на придбання і встановлення LED-екрану попередня влада міста витратила майже 250 тис. грн. Перед місцевими виборами на ньому транслювалися промо-роліки тодішнього міського голови і беззмістовні “кислотні” музичні заставки. Заради придбання цієї забавки міськрада скасувала виплати матеріальної допомоги вдовам загиблих на війні учасникам АТО.

Встановлення непотрібного LED-екрану на облупленому фасаді історичної будівлі початку ХХ століття викликало обурення у місцевих жителів. За словами директорки ЦДТ Ольги Литвиненко, востаннє ремонти приміщень цього закладу проводились у 2017 році. Натомість фасаду, з якого ледь не на голови перехожих сиплеться штукатурка, давно не торкалась рука господаря.

Фото з архіву автора.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я