Після його встановлення витрати закладу освіти на електроенергію зросли в рази.

В кілька тисяч гривень щомісяця обходиться громаді Каховки робота вуличного LED-екрану, причепленого наприкінці серпня на облупленому фасаді Центру дитячої творчості. Саме таку суму має сплачувати заклад освіти за використану “диво-телевізором” електроенергію.

За інформацією начальниці управління освіти Каховської міськради Олександри Аркуші, якщо в лютому ЦДТ використав 435 кВт/г електроенергії, в липні 133, то вже у вересні — 1102. Левова частка пішла саме на LED-екран. Зросли й витрати: у лютому ЦДТ сплатив за електроенергію 1 176 грн, у липні — 380 грн, у серпні — 1 147 грн, у вересні — 3 603 грн.

Джерело: відповідь на інформаційний запит

Згодом, за словами Олександри Аркуші, витрати на “телевізор” вирішили перекласти на його балансоутримувача — КП “Комунальне транспортне підприємство”. Для цього 6 жовтня управління освіти підписало договір про відшкодування витрат на електроенергію з КП “КТП” терміном до кінця року. Проте станом на 9 листопада відшкодування ще не здійснювали.

Джерело: відповідь на інформаційний запит

Втім, у цьому може й не бути потреби. Після поразки на місцевих виборах міського голови Андрія Дяченка, який вирішив встановити LED-екран, останній почали використовувати замість годинника, а невдовзі взагалі відключили.

Нагадаємо, що нікому не потрібний вуличний телевізор обійшовся платникам податків майже в 250 тис. грн. Почепили його на фасаді історичної будівлі кінця ХІХ століття в самому центрі міста.

Крім цього телевізора за кошти громади придбали так само не потрібні рекламні сіті-лайти на 200 тис. грн і більше півмільйона гривень витратили на передвиборчу кампанію Дяченка. Також більше 5 млн грн під час карантину витратили на реконструкцію скверів, нову тротуарну плитку і лавочки. Звітувати ж за витрачені бюджетні гроші керівництво міста відмовилось

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я