На КП “Комунальне транспортне підприємство” перестали виплачувати зарплату.

Заблокованими через не виконання рішення суду виявилися рахунки виконавчого комітету Каховської міської ради. Про це повідомила секретар міськради Ірина Гончарова.

– Щоб розблокувати рахунки ми запланували на 2 грудня проведення сесії міськради. Робити це потрібно терміново, адже ми не можемо використовувати бюджетні кошти. Крім того, вже не виплачується зарплата працівникам КП “КТП”. Востаннє вони отримали лише аванс за жовтень. Також ми плануємо розглянути земельні питання. Їх теж накопичилось чимало, адже тепер уже колишня влада міста за останні місяці повноважень, фактично, самоусунулась від виконання своїх прямих обов’язків, – розповіла вона.

Про відсутність коштів у бюджеті вже заявив і перший заступник міського голови Каховки Руслан Романенко.

“Знав, що справи в місті не в найкращому стані, але що аж настільки… [Маємо] недовиконання бюджету, грошей немає ні на що. В КП “КТП” люди прибирають місто без зарплати, а з 20 млн грн, виділених їм із бюджету у 2020 році – нуль на залишку. Грошей нема, кажуть що [попередній міський голова Андрій] Дяченко останніх два місяці “вимивав” все, що можна із підприємств. Але це поки що слова, аудит покаже реальний стан справ”, – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як ми повідомляли, Каховська міськрада не захотіла виконувати рішення Господарського суду Херсонської області від 26 липня 2019 року, за яким мусила повернути харківському ТОВ “Компанія “Перспектива ЛТД” 183,8 тисяч гривень після розірвання договору купівлі-продажу комплексу будівель та споруд колишнього Каховського парку культури та відпочинку. Постанова Господарського суду Херсонської області про примусове стягнення заборгованості з міськради набрала законної сили 23 вересня 2020 року.

Свого часу парк культури та відпочинку продали “Перспективі ЛТД”, однак через невиконання нею умов договору всі об’єкти повернули у власність громади. Компанія повністю виконала ці свої зобов’язання, а ось міськрада не захотіла повертати їй отримані ще в 2009 році гроші. Тому колишній власник парку звернувся до суду.

Нагадаємо, що у 2018 році залишки будівель і споруд колишнього Парку культури та відпочинку передали на баланс КП «КТП». В тому ж році залишки атракціонів і будівель демонтували, після чого територія парку перетворилась на пустир. Андрій Дяченко обіцяв розробити проєкт його реконструкції і залучити інвесторів для забудови нового парку. Однак свої обіцянки так і не виконав.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я