Ігнорувати суд і українське законодавство у місцевих чиновників стало нормою.

Примусово стягнути заборгованість з рахунків виконавчого комітету Каховської міськради у сумі 183,8 тисячі гривень постановив Господарський суд Херсонської області. Ці гроші Державна казначейська служба має перерахувати харківському ТОВ «Компанія «Перспектива ЛТД», бо робити це добровільно каховські чиновники навідріз відмовились.

Повернути 183,8 тис. грн «Перспективі ЛТД» Каховська міськрада мусила ще 3 роки тому, коли через невиконання умов договору купівлі-продажу комплексу будівель та споруд колишнього Каховського парку культури та відпочинку всі ці об’єкти повернули у власність громади. Харківська компанія повністю виконала свої зобов’язання, а ось міськрада відмовилась повертати їй отримані ще в 2009 році за розірваним договором гроші.

Колишній власник парку атракціонів звернувся до суду. Проте виконувати рішення Господарського суду Херсонської області від 26 липня 2019 року Каховська міськрада не захотіла. Свої гроші компанія не отримала навіть після кількох наказів про примусове виконання рішення суду, виданих у січні 2020 року.

Водночас міськрада у вересні 2020 року спробувала отримати відстрочку у поверненні грошей, пояснивши це «відсутністю бюджетного фінансування і наявністю витрат тільки на захищені видатки». Проте всі аргументи чиновників суд відхилив «як такі, що не відповідають чинному законодавству, не ґрунтуються на належних доказах і спростовуються фактично встановленими судом обставинами та матеріалами справи».

Тож «Перспективі ЛТД» довелось вкотре звертатися з вимогою змінити спосіб та порядок примусового виконання рішення Господарського суду від 27 липня 2019 року. Вимоги компанії були повністю задоволені. Постанова суду набрала законної сили 23 вересня.

Нагадаємо, що у 2018 році залишки будівель і споруд колишнього Парку культури та відпочинку передали на баланс місцевого КП «Комунальне транспортне підприємство». В тому ж році залишки атракціонів і будівель демонтували, після чого територія парку перетворилась на пустир. Міський голова Каховки Андрій Дяченко пообіцяв розробити проєкт його реконструкції і залучити інвесторів для забудови нового парку. Однак за два роки нічого на цій території так і не було зроблено. Водночас Каховська міськрада знайшла чималі гроші для придбання дорогого вуличного телевізора і рекламних сіті-лайтів та проведення під час карантину масових розважальних заходів. На всі ці розваги в цьому році з бюджету громади витратили більше 1 млн грн.

Як ми вже повідомляли, останнім часом Каховська міськрада і міський голова Андрій Дяченко нерідко ігнорують судові засідання у справах, в яких виступають відповідачами і відмовляються виконувати вимоги чинного законодавства.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я