За цю забавку місцева влада витратила 190 тис. грн.

Замість допомоги вдовам загиблих учасників АТО – веселі концерти. Замість підтримки ОСББ – рекламні сіті-лайти. Замість капремонту закладу освіти – розкішний вуличний LED-екран. Саме за такими пріоритетами Каховська міськрада останнім часом виділяє кошти з місцевого бюджету.

Величезний LED-екран з’явився в центрі міста напередодні Дня Незалежності. Почепили його на фасаді Центру дитячої творчості, що розміщується в будівлі кінця ХІХ століття. На забавку місцеве КП «Комунальне-транспорте підприємство» витратило 190 тис. грн. Незадовго до того в холі міськради почепили величезний телевізор. На цих екранах «крутять» промо-ролики за участю міського голови Андрія Дяченка, зняті на придбаному за кошти місцевого бюджету обладнанні.

Поява недешевого екрану на облупленому фасаді ЦДТ обурила багатьох каховчан. «На телевізор гроші знайшлись, а ремонт дитячого закладу – хай почекає», – кажуть місцеві жителі.

Будівля Каховського ЦДТ

За словами директорки ЦДТ Ольги Литвиненко, востаннє ремонти приміщень закладу проводились у 2017 році. Тоді відремонтували актову, хореографічну залу і туалет. Натомість фасаду будівлі, з якого ледь не на голови перехожих сиплеться штукатурка, давно не торкалась рука господаря.

Як розповідав колишній голова Каховської райдержадміністрації Валерій Салтиков, райрада пропонувала місту розмістити ЦДТ в приміщенні розташованого через дорогу районного будинку культури. Однак керівництво міста цю пропозицію проігнорувало.

Чимало жителів Каховки припускають, що будівлю ЦДТ спеціально не ремонтують, щоб остаточно її «вбити», виставити на торги і «посприяти» в її придбанні за копійки «своїй» людині. Підживлюють ці думки самі чиновники, які останнім часом навідріз відмовляються взагалі щось пояснювати не лише своїм виборцям, а й депутатам міськради.

Нагадаємо, що Каховська міськрада в цьому році відмовилась від надання допомоги вдовам загиблих каховчан-учасників АТО, від оздоровлення дітей пільгових категорій і підтримки громадських організацій. Замість цього бюджетні кошти почали направляти на тротуарну плитку, благоустрій, рекламні сіті-лайти та придбання телевізорів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я