Раніше суд визнав протиправним наказ про оголошення їй догани.

«Визнати протиправним та скасувати наказ начальниці управління освіти Каховської міської ради Олександри Аркуші від 31 липня «Про звільнення Щербак Н. В.». Таке рішення 2 листопада виніс Херсонський окружний адміністративний суд.

Він зобов’язав негайно поновити Наталію Щербак на посаді начальниці відділу розвитку освіти міста управління освіти та стягнути майже 30 тис. грн середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Водночас суд дав час на оскарження цього рішення протягом 30 днів.

Попри рішення суду Аркуша 3 листопада відмовилась поновити мене на посаді. Мені довелося двічі викликати поліцію і зареєструвати заяву про початок кримінального провадження за порушення ст. 382 Кримінального кодексу – невиконання судового рішення. Фактично весь день я провела на підвіконні, щоб у начальниці управління освіти не було підстав звільнити мене за прогул. Але на робоче місце вона мене так і не допустила, – розповіла Наталія Щербак.

Наказу про звільнення передувало оголошення їй двох доган “за порушення посадових обов’язків в частині дотримання норм етики поведінки посадових осіб органів місцевого самоврядування” та через проблеми з постачанням продуктів до дитсадків минулої зими. В серпні набрало законної сили рішення суду про скасування першої з цих доган. Розгляд справи по визнанню протиправним наказу щодо другої догани ще триває.

Наталію Щербак призначили 25 жовтня 2019 року. Спеціально для неї за особистою ініціативою міського голови Каховки Андрія Дяченка в управлінні освіти створили цілий відділ розвитку освіти. Одразу після цього почались оборудки з тендерами, коли частину продуктів посадовці почали закуповувати у знайомих підприємців, «ручних» депутатів міськради, родичів підлеглих міського голови, в обхід «Прозорро». Ці махінації призвели до серйозних перебоїв у поставках продуктів. А в ясла-садку №4 «Горобинка» навіть довелося годувати дітей молоком з вичерпаним терміном придатності.

Згодом за ініціативою начальниці управління освіти Олександри Аркуші міськрада скоротила посаду начальника відділу розвитку освіти, яку обіймала Щербак.

Бо вона відверто нічого не робила, – так пояснила на сесії міськради 15 квітня Олександра Аркуша.

Чиновниця збрехала. Адже, як виявилося, Наталії Щербак, яка нібито “нічого не робила” сумлінно нараховували премії “за якісне та сумлінне виконання своїх посадових обов’язків”, що становили від 3 до 10 тис. грн щомісяця.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я