Розмір додаткових виплат у жовтні зменшився в рази.

Замість звичної щомісячної додаткової премії в 10-15 тис. грн “лише” по 4-6 тис. грн нарахували в жовтні наближеним до міського голови Каховки Андрія Дяченка посадовцям. Про це йдеться в протоколі засідання комісії з преміювання працівників апарату виконкому та інших виконавчих органів Каховської міськради, підписаному 26 жовтня.

Приміром, трьом заступникам міського голови і секретарю міськради Андрію Мовчану нарахували по 6 тис. грн, а начальниці юридичного відділу міськради Людмилі Чиркіній — 4 тис. грн. Вперше без премії залишили начальницю управління освіти Олександру Аркушу, у якої вони протягом року були найбільші і складали від 25 до 60 тис. грн на місяць.

Комісія вирішила додатково преміювати “за високі показники в роботі” навіть тих посадовців, які перебували в офіційних відпустках: зокрема, особиста секретарка міського голови Христина Хмель отримала 5 тис. грн. Водночас уперше Андрій Дяченко вирішив преміювати багатьох спеціалістів апарату виконкому: їм нарахували по 2 тис. грн.

Лідером за розміром преміальних у жовтні став начальник відділу Державної реєстрації міськради Володимир Колушкін. На додачу до стандартних нарахувань йому виплатили 5 тис. грн додаткової премії “від міського голови” та 7,3 тис. грн “за сумлінне виконання повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно”. Дозвіл на фактично потрійне преміювання посадовців відділу Державної реєстрації кілька років тому надали депутати Каховської міськради.

Згідно положення про преміювання посадових осіб міськради, додаткові премії чиновникам щомісячно може призначати на свій розсуд сам міський голова Каховки. Найбільші суми протягом кількох років поспіль отримували виключно наближені до нього посадовці. Також Андрій Дяченко особисто вирішував, кому з підлеглих виділяти щорічну матеріальну допомогу на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань, а кому ні.

Високі премії каховські чиновники продовжували отримувати навіть навесні під час жорсткого карантину, коли багатьох посадовців і працівників освіти та закладів культури міста примушували масово писати заяви про відпустки за власний рахунок.

– Зверніть увагу: гарні премії отримували ті посадовці, які були депутатами Каховської міськради. Припускаю, що мені теж платили такі премії через те, що я мала право голосу і щоб я приходила на сесії. Бо депутати при посадах усі отримували премії за певну лояльність до мера. Хоча це ніколи не озвучувалось відкрито, прокоментувала начальниця відділу культури міськради, депутатка міськради 7 скликання Анна Садова.

Як розповіли чиновники, які перебували в складі комісії з преміювання, засідання цієї комісії здебільшого взагалі не відбувались. Сам протокол складали за погодженими особисто міським головою розмірами преміальних. А тих членів комісії, які відмовлялись підписувати протоколи без проведення засідання або висловлювали свої зауваження, просто мовчки виключали з її складу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я