Окремі каховські посадовці отримують майже 100 тисяч гривень на місяць.

Розмір премій чиновників Каховської міськради напряму залежить від їхньої лояльності до міського голови Андрія Дяченка. Про це розповіла начальниця відділу культури міськради Анна Садова.

За інформацією, наданою 23 жовтня Каховською міськрадою, протягом 2020 року вона була однією з найбільш високооплачуваних посадовців.

У січні та лютому їй нарахували по 15 330 грн зарплати, в тому числі премію в 4 380 грн та 2 628 грн відповідно. В березні її зарплата становила 24 183 грн (з премією в 12 665 грн), у квітні – 21 900 грн (з премією – 10 950 грн), у травні – 28 900 грн (з премією – 17 950 грн). У червні – 22 870 грн (з премією 11 435 грн), у липні – 68 832 грн (левова частка цієї суми складається з матеріальної допомоги в 44,8 тис грн), у серпні – 20 983 грн (з премією 9 325 грн), у вересні – 34 905 грн (з премією – 21 952 грн).

Чималу зарплату Анна Садова отримувала навіть тоді, коли працівники закладів культури були змушені писати заяви про відпустки за власний рахунок. Як ми повідомляли, в березні і квітні керівництво Каховської міськради примушувало підлеглих масово відправлятись у відпустки без збереження зарплати “за власним бажанням”. У квітні за власний рахунок пішли одразу 63 викладача і бібліотекаря, керівників колективів і художників оформлювачів, методистів і прибиральників міського палацу культури «Меліоратор», школи мистецтв та міської універсальної бібліотеки.

Проте тепер Анні Садовій таких премій вже не бачити: 22 жовтня вона публічно звинуватила міського голову Андрія Дяченка в сексуальному насиллі на робочому місці.

Сам Дяченко назвав це брехнею і заявив, що він відсторонив Садову з посади начальниці відділу культури. Мовляв, через це вона вирішила йому помститись. Проте жодних доказів на підтвердження своїх слів він не надав. Також нема доказів про те, що Садовій оголошували догану.

Я вважаю, що свої премії я отримувала за реальні справи. Наприклад, я на ура провела День Незалежності України в серпні і День міста в вересні. Ці премії якраз і є доказом того, що я сумлінно виконувала свої обов’язки. Дяченко говорить неправду. Вперше чую, що мене відсторонили від обов’язків начальниці відділу культури, адже останнім часом перебувала у відпустці. Проте в жовтні мене вже позбавили премій. Все, що я отримала за 10 робочих днів – 3 000 грн на руки, не враховуючи відпускних. Тобто, тепер я увійшла в коло “неугодных”, – прокоментувала Анна Садова.

Начальниця відділу культури визнала, що високі премії в Каховській міськраді виплачуються не просто так.

Зверніть увагу: гарно отримують ті посадовці, які були депутатами Каховської міськради 7 скликання. Припускаю, що мені теж платили такі премії через те, що я мала право голосу і щоб я приходила на сесії. Депутати при посадах усі отримують премії за певну лояльність. Це не озвучується відкрито, але я підозрюю, що так і є. Проте я вважаю, що всі свої обов’язки завжди виконувала сумлінно і отримувала премії не тільки за те, що приходила і нажимала на кнопочку. Я б усе одно просила собі премію, бо вважаю, що маю право на це, – сказала Анна Садова.

Втім, високі премії отримують в Каховській міськраді не лише чиновники-депутати, а й інші лояльні до міського голови посадовці.

Якщо ти чимось не подобаєшся Дяченку, додаткові премії ти не отримуватимеш взагалі. Причому, ніяких пояснень тобі не дадуть. У кращому випадку тобі скажуть: «А я так захотів. Щось не подобається? Вас ніхто тут не тримає. Ви тут нікому не потрібні». Натомість невеликому колу наближених до нього осіб щомісяця нараховують величезні премії. І для цього їм навіть нічого не треба робити. Вони можуть запізнюватись на роботу, потім до обіду пити каву і про щось теревенити один з одним. КПД від їхньої діяльності нікого не цікавить, – розповіла нам навесні на умовах анонімності одна з колишніх співробітниць Каховської міськради. Цю інформацію підтвердив і тодішній перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем’якін, який теж у певний момент став “не зручним” для Дяченка.

Колись у Каховській міськраді премії отримували всі, не залежно від того “свій” ти для міського голови Андрія Дяченка, чи “чужий”. Проте згодом він відмінив цю практику і запровадив підвищені премії лише для “своїх”, – пояснив на умовах анонімності головний спеціаліст одного з віділів Каховської міськради.

До числа найбільш високооплачуваних чиновників входить начальник відділу державної реєстрації, депутат Каховської міськради 7 скликання від “Європейської солідарності” Володимир Колушкін. В липні разом з відпускними і матеріальною допомогою він отримав 93 633 гривні, а в вересні одна лише його разова допомога становила майже 24 тисячі гривень.

Добре зміг заробити на своїй новій посаді і нещодавно призначений секретар міськради Андрій Мовчан. З червня по вересень колишній безробітний мав стабільно від 32 до 36,5 тисяч гривень на місяць.

Зарплата заступника міського голови Антона Перемежка становила в 2020 році від 33,7 тис грн у вересні до 53 849 грн у травні.

Менше 20 тис грн на місяць не отримувала протягом року й начальниця відділу організаційно-кадрової роботи Оксана Мігас.

Не ображав міський голова й головну архітекторку Каховки Сєрвіназ Джепарову,

начальницю юридичного відділу Людмилу Чиркіну,

начальницю відділу інформаційних технологій, комунікативних зв’язків з громадою та забезпечення роботи депутатського корпусу Ірину Зозулю. Попри те, що цей відділ “забув” запросити частину депутатів на одну з позачергових сесій Каховської міськради у вересні, Зозулі призначили в цьому місяці премію в 8 000 грн:

Як ми вже повідомляли, найбільшу премію в Каховській міськраді сьомий місяць поспіль отримує начальниця управління освіти Олександра Аркуша.

Зарплата міського голови:

Дані по зарплаті отримані у відповідь на запит на отримання публічної інформації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я