Народні обранці збираються звертатися до поліції.

Зміни до місцевого бюджету, земельні питання, зміни в місці розташування автобусних зупинок. Ці та інші питання були розглянуті 16 вересня на позачерговій сесії Каховської міськради. Проте значна частина тамтешніх депутатів дізналася про це постфактум. Керівництво міста запровадило нове правило: значну частину народних обранців на ці засідання попросту не запрошувати.

Від вас вперше чую, що 16 вересня була сесія. Ніхто мене не запрошував. Хоча раніше завжди попереджали, – розповіла депутатка міськради від «Опоблоку» Олена Молчанова.

Мене давно перестали запрошувати на сесії. Востаннє це було десь у червні, – підтвердив депутат від цієї ж партії Павло Пуляєв.

І мене не кликали. А останні три сесії нам навіть перестали надсилати питання порядку денного. Тож що там виноситься на розгляд, ми не знаємо, – сказав голова комісії з питань регламенту, етики, ЗМІ, зв’язку з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та антикорупційної діяльності міськради Олександр Глущенко.

– Мене вперше не запросили. Вважаю, це плювок з боку міського голови Андрія Дяченка на адресу мою і моїх колег. Неймовірне нахабство, – обурена депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Гончарова.

Про те, що їх не проінформували про проведення сесії заявили ще декілька депутатів. Проте вони попросили не вказувати їх імена. «Мер Андрій Дяченко взяв за правило дзвонити нашому керівництву і тиснути через нього на нас. Не хочеться зайвий раз на нього нариватися», – пояснили народні обранці.

Це абсолютно дика і ненормальна ситуація. Адже всіх депутатів зобов’язані запрошувати на сесії рад, які вони представляють, – прокоментував голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий. – Ця ситуація є прямим перешкоджанням депутатській діяльності. Тому депутати мають повне право звертатися до поліції. Принаймні, вони повинні не мовчати і припинити таке свавілля.

За словами Ірини Гончарової, вона з колегами вже підготувала звернення до поліції.

– Міський голова Каховки зрозумів, що для розпилу бюджетних коштів і прийняття потрібних йому рішень достатньо зібрати лояльну до себе більшість з 18 депутатів. До того ж, самі наші сесії останнім часом проводяться суто формально. Про винесені проєкти рішень нам практично нічого не повідомляють, на питання ніхто не відповідає, на всі наші зауваження Дяченко грубіянить, відмовчується або просто втікає. Він взагалі не вважає за потрібне розмовляти ні з ким і поводить себе абсолютно неадекватно, – вважає вона.

Андрій Дяченко

Судячи з оприлюдненої на офіційному сайті Каховської громади інформації, сесія міськради 16 вересня тривала 15 хвилин, протягом яких встигли обговорити і проголосувати за 21 рішення. Зокрема, з місцевого бюджету додатково виділили 1,4 млн грн. Але куди підуть ці гроші – не уточнюється.

Як ми вже повідомляли, останні півроку в засекреченому режимі проводяться і засідання виконавчого комітету Каховської міськради. Причому, коли саме вони відбудуться, невідомо навіть їхнім членам і самим чиновникам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я