Ви тут: Новини Влада Каховки плює на закон – розплачується громада

Влада Каховки плює на закон – розплачується громада

Олег Батурін

367

Суд визнав незаконним звільнення в березні заступниці директора комунального підприємства «Каховтеплокомуненерго» Олени Молчанової.

Визнати незаконними та скасувати два накази про оголошення догани заступнику директора КП «КТКЕ» Олені Молчановій і наказ про припинення з нею трудового договору з 26 березня 2020 року. Таке рішення 10 серпня прийняв Каховський міськрайонний суд.

Хоча рішення ще не набрало законної сили, суд зобов’язав негайно поновити Молчанову на роботі і виплатити їй зарплату за один місяць. За 92 робочих дні вимушеного прогулу їй повинні виплатити майже 75 тис. грн.

«Карт-бланш» на підписання незаконних наказів дав міський голова Андрій Дяченко. Саме він 17 березня, поки діючий керівник Євген Дядів перебував на лікарняному, призначив виконуючим обов’язки директора КП «КТКЕ» Віталія Спіжова.

Представляти Спіжова колективу підприємства міський голова приходив особисто. Він пригрозив, що «всі, хто не виконуватиме його розпорядження, понесуть адміністративну відповідальність». Також Дяченко дав зрозуміти, що Олена Молчанова як заступниця директора підприємства там «ніхто», штовхнув її і переступив через неї, навіть не спробувавши допомогти їй підвестися на ноги.

Звільнення Молчанової готували так поспішно, що про необхідність дотримуватися законодавства на підприємстві ніхто не згадував. Тож після отримання трудової книжки жінка звернулася до суду, який й підтвердив незаконність дій «тимчасового» керівництва КП «КТКЕ». Мабуть, саме за це міський голова 24 серпня відзначив Віталія Спіжова почесною грамотою «за вагомі досягнення у професійній діяльності, компетентність і сумлінну працю».

Суд визнав, що Молчанову неправомірно відсторонили від виконання її обов’язків, пов’язаних із оформленням певних документів та їх підписанням згідно Посадової інструкції, неправомірно 25 березня не допустили до робочого місця і вручили незаконний наказ про звільнення просто біля воріт підприємства. Водночас суд не встановив з її боку жодних фактів «систематичного невиконання без поважних причин своїх посадових обов’язків».

Поки що мені виплатили місячну зарплату. Виконувати ж рішення суду в частині негайного поновлення на роботі відмовились. Тому я викликала поліцію і подала заяву про протиправні дії керівництва КП «КТКЕ», – розповіла Олена Молчанова.

За її словами, крім 75 тис. грн підприємство має виплатити 60 тис. грн за юридичні послуги.

Також позов до суду подав Євген Дядів, якому теж вліпили догану і звільнили після призначення в. о. директора Спіжова. Прикро, що за незаконні дії ставлеників міського голови вкотре доведеться розплачуватись громаді, – сказала Олена Молчанова.

Нагадаємо, що раніше через небажання укласти мирову угоду з кредиторами незаконно доведеного керівництвом Каховки до банкрутства КП «Наш дім» громаді довелось виплатити більше 3 млн грн з місцевого бюджету. Також кілька років тому суд визнав незаконним розпорядження міського голови Андрія Дяченка про звільнення директора КП «Каховська керуюча компанія» Андрія Сєрова і постановив йому виплатити компенсацію майже в 170 тис. грн. Майже таку суму відсудив у міськради незаконно звільнений екс-начальник відділу міського господарства міськради Радислав Виноградов.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я