Розкішні премії отримували начальниця управління освіти міськради і деякі її підлеглі.

Більші, ніж зазвичай, премії під час карантину стали отримувати деякі співробітники управління освіти Каховської міськради.

Приміром, премія головного бухгалтера в квітні виросла більше ніж вдвічі в порівнянні з «до карантинним» лютим – до 17 тис. грн при посадовому окладі 3826 грн. Тож загалом його зарплата за другий місяць карантину становила майже 22,8 тис. грн.

Більше стала отримувати й заступниця головного бухгалтера: в квітні її премія склала 8 тис. грн, у травні – 11,5 тис. грн. У призначеного на початку весни юрисконсульта управління премія в квітні становила 12 тис. грн, у фахівця з державних закупівель вона сягала 10 тис. грн. Щомісячні премії отримували й інші посадовці управління.

Цю інформацію у відповідь на наш інформаційний запит надала начальниця управління освіти Олександра Аркуша.

Сама ж вона залишається найбільш привілейованою чиновницею Каховської міськради. Адже з перших же місяців роботи на цій посаді вона почала отримувати найбільші премії. І, судячи з протоколів засідання комісії з преміювання працівників апарату виконкому та інших виконавчих органів міськради, продовжує отримувати їх досі.

Наприклад, у березні вона отримала премію в 60 тис. грн, а з квітня по червень їй нараховували «у зв’язку з великим об’ємом навантаження, виконання понаднормових завдань та з метою стимулювання праці» по 25 тис. грн преміальних щомісяця. Коли ж обурені депутати міськради почали вимагати у міського голови Андрія Дяченка пояснень, він обмежився недолугими виправданнями. «Бо у Аркуші велика відповідальність», – сказав Дяченко.

Чималі премії за традицією отримують й інші посадовці в Каховці. В червні заступникам міського голови Олегу Потоскуєву і Антону Перемежку та секретарю міськради Андрію Мовчану «виписали» по 15 тис. грн премії, а секретарці міського голови Христині Хмель – 10 тис. грн. Навіть начальниця відділу організаційно-кадрової роботи міськради Оксана Мігас стала «котуватися» менше. Їй виплатили «якихось» 6 тис грн преміальних. Вочевидь, у цьому місяці її відповідальність на роботі виявилась значно гіршою за більш «відповідальних» і вправних колег.

Джерело: протокол засідання комісії з преміювання працівників апарату виконкому та інших виконавчих органів Каховської міськради за червень від 22 червня 2020 року

Нагадаємо, що під час карантину Каховська міськрада оскандалилась масовою відправкою чиновників і співробітників закладів освіти і культури у відпустки за власний рахунок. Людей примушували писати такі заяви під загрозою звільнення.

Керівництво міськради пояснювало це величезними проблемами з наповненням бюджету через пандемію коронавірусу і запроваджені карантинні обмеження. Однак, за словами начальника фінансового управління міськради Олександра Гончарова, надходження до бюджету за підсумками першого кварталу суттєво зросли в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Згодом це визнали і в міськраді та почали масово перенаправляти бюджетні кошти на розважальні заходи, установку лавочок і благоустрій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я