СБУ 12 грудня заочно повідомила про підозру Станіславу Гороховікову, 39-річному мешканцю російського Ростова-на-Дону, працівнику ФСБ РФ, який вербував корегувальників для ударів по Україні. Про це йдеться в оприлюдненому тексті підозри.

За версією слідства, Станіслав Гороховіков схиляв громадян України до збору інформації про розташування обʼєктів критичної інфраструктури, військових обʼєктів і місця дислокації військовослужбовців ЗСУ. Шляхом умовлянь та підкупу до державної зради він схиляв і вербував громадян, які проживали в Києві, Одесі, Херсоні, Миколаєві та Дніпрі.

Не пізніше 27 січня 2023 року Гороховіков познайомився із 26-річним Дмитром Т., який начебто погодився збирати для нього інформацію в Одесі. ФСБшник давав доручення сфотографувати Малиновський військкомат і прикордонний загін. У подальшому інформатор отримав грошовий переказ — 4 тисячі гривень.

Не пізніше 24 січня 2023-го Станіслав Гороховіков почав спілкуватися із 36-річним Олегом О., який нібито погодився збирати для нього інформацію у Херсоні. ФСБшник доручав фотографувати військовий транспорт і вхід до центральної залізничної станції «Херсон», вагони на залізничнму вокзалі та ін. За виконану “роботу” чоловік отримав 4623 гривні.

Не пізніше 15 лютого Гороховіков познайомився із 48-річним Віталієм К., який фотографував для нього територіальні центри комплектації і соціальної підтримки в Миколаєві. 

У м. Дніпро 42-річний Роман М. у лютому 2023-го фотографував військові частини і територіальні центри комплектації і соціальної підтримки. За роботу йому виплатили близько 10 800 гривень.

У Києві у березні 2023-го 24-річний Вадим С. фотографував розташування військових частин і пасажирський залізничний пункт «Караваєві дачі». Йому заплатили 3200 гривень.

За скоєний злочин Станіслава Гороховікова підозрюють у підбурюванні до державної зради і в пособництві в умисних діях на зміну меж території і кордону України за ч. 2 ст. 110 і ч. 2 ст. 111 КК України.

На знімку: результати російського обстрілу Херсона, 18 грудня 2022 року. Фото: ДСНС України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я