Ви тут: Новини Галина Майборода, яка нараховувала і виплачувала зарплату освітянам-колаборантам у Херсоні, отримала вирок...

Галина Майборода, яка нараховувала і виплачувала зарплату освітянам-колаборантам у Херсоні, отримала вирок суду

Валентин Альба

121

Херсонський міський суд 23 листопада виніс вирок Галині Майбороді, уродженці села Хрестівка Каховського району, мешканці Херсона. Її визнано винною в колабораційній діяльності: вона нараховувала і виплачувала російську зарплату освітянам-колаборантам.

Про це повідомляє Європростір з посиланням на вирок суду.

Судом встановлено, що Майборода Галина Петрівна не пізніше 8 серпня 2022 року добровільно погодилася очолити “відділ заробітної плати” незаконно створеного окупантами “государственного казенного учреждения “Централизованная бухгалтерия образовательных учреждений, подведомственных Департаменту образования и науки Херсонской области”.

На цій посаді колаборантка працювала з 8 серпня по 21 жовтня 2022 року.

В суді Галина Майборода беззаперечно визнала свою вину.

Її визнано винною в колабораційній діяльності за ч. 2 ст. 111-1 КК України. Суд призначив їй покарання: позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років без конфіскації майна.

Такий же вирок і покарання отримала Олена Баран, заступниця головного бухгалтера централізованої бухгалтерії при управлінні освіти Херсонської міської ради. 17 листопада Херсонський міський суд підтвердив, що вона добровільно працювала на посаді «заместителя главного бухгалтера государственного учреждения Централизованная бухгалтерия учреждений, подведомственных департаменту образования и науки Херсонской области».

Суд кваліфікував дії Баран за ч. 2 ст. 111-1 КК України – добровільне зайняття посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Свою винуватість Олена Баран у суді визнала повністю і беззаперечно.

На знімку – зруйнована російськими окупантами гімназія №6 у Херсоні. Фото: Олег Батурин

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я