Ви тут: Новини Гауляйтерка села Велика Благовіщенка на Херсонщині отримала підозру в держзраді

Гауляйтерка села Велика Благовіщенка на Херсонщині отримала підозру в держзраді

91

Херсонська обласна прокуратура 24 жовтня заочно повідомила про підозру в державній зраді і колабораційній діяльності 45-річній Світлані Власюк, депутатці Горностаївської селищної ради Каховського району від «ОПЗЖ». За роботу на окупантів гауляйтеркою села Велика Благовіщенка їй світить довічне позбавлення волі і конфіскація майна.

Про це з посиланням на текст підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що Власюк Світлана Миколаївна, 15 жовтня 1978 р. н., не пізніше 6 вересня 2022 року добровільно погодилася очолити окупаційну адміністрацію так званого «Великоблаговещенского сельского поселения Горностаевского муниципального округа». Про її призначення в той же день біля адмінбудівлі Великоблаговещенського старостату місцевим мешканцям повідомили російські військові.

«Світлана Власюк добровільно перейшла на бік ворога, розповідала про позитивні зміни після остаточної окупації Херсонської області російськими збройними формуваннями, спонукала односельців отримувати російські паспорти і незаконно реєструвати свій бізнес і майно за законами РФ, погрожувала їм примусовою «націоналізацією» майна в разі відмови», – йдеться у тексті підозри.

За скоєні злочини Світлані Власюк оголошено підозру за ч. 5 ст. 111-1 і ст. 2 ст. 111 КК України. За колабораційну діяльність і державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану їй світить довічне позбавлення воля з конфіскацією майна.

Про перехід на бік ворога Світлани Власюк повідомляв ЦЖР. Вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостату, була депутаткою колишньої Великоблаговіщенської сільської ради від Партії регіонів, потім балотувалася від «Опозиційного блоку». В 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської селищної ради Каховського району від проросійської «ОПЗЖ».

За словами мешканців Горностаївської громади, зрадниками стали й всі члени родини Світлани Власюк. Вони здають окупантам мирних людей, які не підтримують російську агресію проти України, тероризують їх і грабують майно громади.

В інтерв’ю російським пропагандистам Світлана Власюк розповіла, що місцеві фермери відновили свою діяльність, але так і не змогла назвати культури, які вони нібито вирощують на території окупованого старостату. Гауляйтерка також зізналась, що мріє про відкриття школи, дитсадка і будинку культури, але пожалілась, що ніхто з місцевих не бажає прислужувати загарбникам.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я