На Херсонщині чиновницю-зрадницю Лілію Пуляєву окупанти призначили новою гауляйтеркою Чаплинки

Олег Батурін

71

42-річну чиновницю-зрадницю Лілію Пуляєву російські окупанти призначили новою гауляйтеркою Чаплинської громади Каховського району на Херсонщині. 18 жовтня вона прийняла присягу голови так званого «Чаплынского муниципального округа». З окупантами співпрацюють усі члени її родини. Попередній же гауляйтер Чаплинки, росіянин Алєксандр Хлюстов перейшов у «депутати» Херсонської обласної окупаційної думи.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

До обов’язків гауляйтерки Чаплинської громади Каховського району Пуляєва Лілія Анатоліївна, 13 квітня 1981 р. н., заступила 18 жовтня. В окупаційних пабліках повідомили, що її кандидатура була однією з запропонованих гауляйтером Херсонщини Володимиром Сальдо. Але остаточно її нібито затвердили так звані депутати окупаційного «муниципального образования» Чаплинки. Одразу ж після цього Пуляєва склала присягу гауляйтерки.

Лілія Пуляєва є уродженкою села Надеждівка Хрестівської громади Каховського району. Після закінчення Херсонського державного аграрного університету вона працювала касиркою в банку, операторкою електрозв’язку в «Укртелекомі», а з 2017 року була фахівчинею з управління проєктами відділу фінансів та бухгалтерського обліку і звітності Чаплинської селищної ради. В 2019 році вона разом із іншими співробітниками селищної ради побувала з навчальним візитом у США.

З червня 2022 року Лілія Пуляєва добровільно співпрацює з окупаційною владою і доросла до посади заступниці гауляйтера Чаплинки «по финансам и экономике».

На бік окупантів перейшли й всі члени родини Лілії Пуляєвої. Її мати Кушнеренко Любов Миколаївна, 23 лютого 1959 р. н., яка перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну працювала секретаркою селищного голови Чаплинки з червня 2022 року працює в окупаційній адміністрації громади. Її нинішня посада – «заместитель начальника общего отдела».

Її брат Кушнеренко Олександр Анатолійович, 7 січня 1979 р. н., працює головним спеціалістом відділу бухгалтерського обліку окупаційної адміністрації Чаплинки. До великої війни він довгий час був комірником у приватному підприємстві.

Син нової гауляйтерки Чаплинки Пуляєв Владислав Леонідович, 19 лютого 2003 р. н., працює головним спеціалістом відділу по роботі з майном, земельним відносинам і містобудуванню окупаційної адміністрації громади.

І Лілія Пуляєва, і її мати були одними з головних організаторок проведення незаконного референдуму з «приєднання» Херсонщини до РФ у вересні 2022 року в Чаплинській громаді.

Пуляєва стала вже третьою гауляйтеркою в Чаплинці. Її попередник, росіянин Алєксандр Хлюстов перейшов працювати «депутатом» Херсонської обласної окупаційної думи.

Першим гауляйтером Чаплинки 16 травня 2022 року окупанти призначили місцевого мешканця з кримінальним минулим Атома Мірібяна. Але фактичним керівником окупаційної адміністрації селища від самого початку був саме Хлюстов. Згодом Мірібян втік із Чаплинки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я