Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно народної артистки України, якій інкримінуть колабораційну діяльність.

Так, жителька Херсону, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та у 2021 році отримала звання «Народної артистки України», після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом.

Мова йде про Ружену Рубльову.

Окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Натомість обвинувачена займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у «культурних» заходах, які організовує ворог. В тому числі і у концерті, присвяченому «входженню до складу рф нових територій», а саме Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Рівненського міського суду.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

фото: з російських ЗМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я